AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2017

Malinen tyytyväinen – ”Keskiakselilta alkaa löytyä kokemusta”

Malinen tyytyväinen – ”Keskiakselilta alkaa löytyä kokemusta”

Juuso Hämäläinen pelasi perjantaina topparin paikan lisäksi keskikentällä. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS kaatoi perjantai-iltana PS Kemin kauden ensimmäisessä ottelussaan Rovaniemen Keskuskentällä 3-0-lukemin. Päävalmentaja Juha Malinen pääsi tekemään ottelussa kaipaamiaan pelaajakokeiluja.

Nuori Saku Ylätupa pelasi erinomaisen ottelun kymppipaikalla Sakari Tukiaisen alapuolella. Toisella puoliajalla tuore hankinta Ivan Tatomirović vaihtoi laidasta omimmalle paikalleen keskuspuolustajaksi Juuso Hämäläisen siirryttyä keskikentän pohjalle.

- Kauden mittaan Ivania tullaan todennäköisesti käyttämään molemmilla pelipaikoilla, Malinen kommentoi.

- Juusosta taas halusin tietään, millainen vaihtoehto hän olisi keskikentällä. Keskuspuolustajaksi hänen ensisijainen vaihtoehtoinen pelipaikkansa ei itse asiassa ole laitapuolustaja vaan keskikentän pohjalla, jossa hän on nuorempana pelannutkin. Juuso näytti, että keskikenttä voisi olla mahdollisuus jatkossakin.

Malinen muistutti, kuinka nuorten pelaajien oppimisprosessi ei aina ole suoraviivainen. Nyt joukkueessa on kuitenkin kaivattua pelikokemusta tuomaan kentälle varmuutta ja rauhallisuutta.

- Näiden nuorten poikien intoa, lahjakkuutta, tunnollisuutta sekä intohimoa on mahdoton kiistää. Heidän mentaaliset ja taidolliset asiat ovat hyvällä mallilla. Taistelutahtoa ei tarvitse väkisin kaivaa esille, Malinen kiitteli.

- Heidän lisäkseen keskiakselilta alkaa löytyä kokemustakin. Ivanin peli oli eleetöntä riistämistä sekä oikea-aikaisia ja helppoja syöttöjä. Antti Okkonen ja Sani Kaita ovat saman tyylisiä pelaajia. Ilolla seuraan, mitä tapahtuu, kun heidän antinsa alkaa ajan oloon leviämään myös muihin pelaajiin.

Lisää uutisia