AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2016

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin Elisa stadionilla kello 18.30. Ottelua ennen pelataan Markku "Mape" Mäntymaan muisto-ottelu esiotteluna kello 16.15.

Ottelu on Vepsulle kolmas kahdeksan päivän sisään, joten palautuminen on tärkein asia, mikä pitää ottaa huomioon pelisuunnitelmaa luodessa.

– Pitää löytää pelaajat, jotka pystyvät suoriutumaan tällaisessa rasituksessa hyvin alusta saakka, päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa seuransa sivuilla.

IFK Mariehamn on puolustanut tiiviisti ja hyökännyt nopeasti vastaan koko kauden. Se on tehnyt sitä myös hyvin. Saarelaiset ovat johtaneet sarjaa suurimman osan kaudesta.

– He ovat suoriutuneet tosi hyvin. Heillä on kokenut joukkue verrattuna meihin, mikä näkyy etenkin heidän puolustuslinjassaan. Hyökkäyksessä heillä on Dever Orgillin, Diego Assisin ja Aleksei Kangaskolkan kaltaisia työteliäitä pelaajia, jotka ovat saaneet tukea Robin Sidiltä ja Brian Spanilta. En usko, että he hirveästi muuttavat pelisuunnitelmaansa meitä vastaan, Vuorinen analysoi.

Maarianhaminan joukkue on myös isokokoinen. Erikoistilanteissa etenkin pitkät topparit Kristian Kojola ja Jani Lyyski tukevat hyökkäyspään pelaajia tehojen puolesta.

– Otamme totta kai sen seikan huomioon, mutta jos saamme puolustussuuntaan roolit toimimaan ja meidän ei niin isot miehet hoitavat omat tonttinsa, ei siitä muodostu ongelmaa, Vuorinen pyörittelee.

Vepsun aseena sen sijaan on nopeus. Laitapelaajissa ja kärjessä riittää Pyry Soirin, Steven Morrisseyn ja Andre Clennonin kaltaisten pelimiesten myötä nopeutta ja taitoa.

– Kyllähän se pitää näkyä, että meillä on nopeutta ja taitoa hyökkäyksissämme. Pitää luoda kaksi vastaan yksi tai yksi vastaan yksi tilanteita, mutta olla myös kärsivällinen ja etsiä oikea hetki niille.


VPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia