AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2016

VPS:n Levänen odottaa jälleen tiukkaa koitosta

VPS:n Levänen odottaa jälleen tiukkaa koitosta

Jonas Levänen tietää Grönvittin vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS otti viikolla maukkaan derbyvoiton SJK:sta ja sunnuntaina on edessä jälleen kova haaste IFK Mariehamnin saapuessa Elisa Stadionille.

VPS:n puolustuslinjassa mainion pelin SJK:ta vastaan pelannut laitapakki Jonas Levänen odottaa ottelua innolla.

– En usko, että sinänsä tulee hirveän erilainen peli kuin keskiviikkona. IFK Mariehamn ja SJK ovat kumpikin hyviä joukkueita. Suurin ero tulee olemaan siinä, että pääsemme todennäköisesti olemaan pallossa vähän enemmän kuin viimeksi, Levänen kertoo ja jatkaa:

– Mielestäni valmistautumisessa ei ole eroja. Totta kai on mahtavaa pelata, kun on derby ja tunnelma katossa, mutta pelejä tulee koko ajan uusia, joten pitää pystyä latautua kaikkiin samalla tavalla.

Leväsen mukaan voiton avaimet löytyvät kummastakin kenttäpäädystä.

– Maarianhamina on päästänyt vähän maaleja, joten puolustuksen murtaminen on tärkeä asia. Toki meidän puolustuspelaamisemme pitää myös olla yhtä hyvällä tasolla, kun se pääosin on ollut, jotta saamme pidettyä Petenkin (päävalmentaja Vuorinen) mainitsemat yksilöt kurissa.

Käynnissä on todellinen kotipelien putki, sillä seuraavakin matsi pelataan kotona, kun 21.8. vieraaksi saapuu HJK Elisa stadionin virallisissa avajaisissa. Kotipelit miellyttävät Levästä.

– Kotipelit ovat tavallaan helpompia, vaikka vierasreissuillekin lähdemme päivää aiemmin. Kotiyleisön edessä on jotenkin helpompi pelata. Lisäksi meillä on hyvä tekonurmi, joka palvelee pelitapaamme. Vieraskentällä alusta on aina vähän mysteeri, kuten vaikkapa Kemissä huomattiin.


VPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia