AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2016

Inter-luotsit Allen ja Wallenius tuttuja jo vuosien takaa

Inter-luotsit Allen ja Wallenius tuttuja jo vuosien takaa

John Allen tarttui epäröimättä Interin tarjoukseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Jami Walleniuksen aisapariksi FC Interin valmennukseen liittynyt John Allen tuo rautaisen asenteen joukkueen tekemiseen.

John Allenin valmenusura Interissä alkoi maalittomalla tasapelillä Maarianhaminassa. Allen on tänään ensimmäistä kertaa Kupittaalla kotiottelussa Interin valmennustiimissä mukana, kun turkulaisjoukkue kohtaa jalkapalloliigassa HJK:n. Valmennuskaksikon yhteistyö sujuu joka tapauksessa kitkatta

– Olen tuntenut Jami Walleniuksen jo 30 vuotta, ja nyt sitten valmennamme yhdessä. Tunnen myös Interin pelaajiston ennestään. Kun tilaisuus tulla Interiin aukeni nopeasti viime viikolla, tiesin haasteen erittäin mielenkiintoiseksi, toteaa walesilaistaustainen Allen.

Allen ja Wallenius asuvat Raision Ihalassa 700 metrin päässä toisistaan, joten ajatuksia valmentajakaksikko on vaihtanut keskenään vuosien varrella jo aiemminkin satoja kertoja.

– John on ollut sekä pelaajana että valmentajana persoona, joka on vaatinut aina sataprosenttista asennetta tekemiseen. Saammekin Johnin kautta periksiantamatonta brittiasennetta tekemiseemme. John viettää nyt erityisesti paljon aikaa hyökkääjiemme kanssa, mutta yhdessä tässä teemme tätä työtä kokonaisuudessaan, sanoo Wallenius.

Allenin mukaan Interin maalinteko-ongelmiin ei ole yksiselitteistä ratkaisua, mutta paljon asialle voidaan kuitenkin tehdä nopeastikin.

– Isoin ongelma näyttäisi olevan se, että hyökkääjämme eivät ole ottaneet tarpeeksi isoa roolia sekä yksilötasolla että joukkuepelaamisessa. Nyt tarvitsemmekin nopeampaa hyökkäyspeliä ja tukea siihen myös enemmän keskikentältä. Jos vastustaja kuitenkin vetäytyy, meidän pitää pystyä myös pelaamaan Barcelonan tapaista kombinaatiopeliä fiksuin ratkaisuin, kiteyttää Allen.

– Pallot pitää myös toimittaa hyökkääjille, joten keskialueemme pitää skarpata. Pelinrakenteluumme pitääkin löytää lääkkeet, täydentää Wallenius.

Maarianhaminassa maanantaina IFK-ottelussa Interin puolustuspelaaminen oli jo erittäin hyvää, mutta pallollinen pelaaminen oli vielä edelleen pahasti hakusessa. Joka tapauksessa HJK:n Inter kohtaa hyvässä saumassa helsinkiläisten Göteborg-pelien välissä.

– HJK:lla on tarpeeksi laatua siihen, että he voivat kierrättää pelaajiaan, joten ei ottelu ole meille yhtään helpompi, vaikka vaihtoja varmaan heillä tuleekin. HJK haluaa varmasti Mestarien liigankin takia voittaa tämän sarjan, joten he keskittyvät täysillä jokaiseen liigapeliinkin, huomauttaa Wallenius.

– On suomalaiselle jalkapallolle upea juttu, että HJK pelasi avausottelussaan Göteborgia vastaan niin hienosti. HJK voi kuitenkin vaihtaa 3-4 pelaajaa, eikä heidän tasonsa yhtään laske, säestää Allen.


FC Inter-HJK sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia