AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2016

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Europeleissä hurjassa vireessä oleva HJK saapuu FC Interin vieraaksi sunnuntaina.

Sunnuntaina Turkuun vierailulle saapuva HJK on ollut hirmuiskussa viimeiset viikot. Varsinkin Eurooppa-liigan karsinnoissa Klubi on tehnyt kovaa jälkeä.

Torstaina HJK voitti Eurooppa-liigan karsinnan 3.kierroksen ensimmäisen osaottelun Ruotsissa IFK Göteborgia vastaan. Sunnuntaina taistellaan kuitenkin elintärkeistä Veikkausliigan pisteistä, kun joukkue matkustaa taas länteen, tällä kertaa Kupittaalle FC Interin vieraaksi. Päävalmentaja Mika Lehkosuo odottaa Interiltä normaalia puolustavampaa taktiikkaa.

- Tasan vuosi sitten kävimme europelien keskellä Turussa pelaamassa ja hävisimme 3-0. Tuolloin he olivat hylänneet Dragsman tyypillisen pallonhallintaan perustuvan pelisuunnitelman ja keskittyivät pelkästään puolustamiseen ja iskivät tehokkaasti vastahyökkäyksillä. Se peli on minulla hyvässä muistissa.

- Myös viime kierroksella IFK Mariehamnia vastaan vieraissa he pelasivat selvästi puolustavammin ja hakivat 0-0 tasapelin ja pisteen Ahvenanmaalta. Tämä antaa viitteitä siitä, mitä meillä on vastassa Turussa sunnuntaina.

Veikkausliigassa Inter ja HJK ovat kohdanneet tänä vuonna kerran. Toukokuussa Sonera Stadiumilla pelattu ottelu päättyi Klubin 3-1 -voittoon. Interin maalin tuossa ottelussa iski Solomon Duah.

HJK:ta vastaan pitää jokaisen osa-alueen toimia hyvin. Walleniuksen mukaan Klubi on hirmukunnossa tällä hetkellä.

- Kova ottelu on tiedossa. Sarjakakkonen HJK on kovassa vireessä. Meidän pitää onnistua hyvin, mikäli haluamme kartuttaa pistetiliä huomenna. Se on tietysti tavoitteena ja teemme kaikkemme sen eteen, sanoo Wallenius.

Inter on onnistunut HJK:ta vastaan hyvin vuosien saatossa kotikentällä. Tämän saldon jatkamiseksi Wallenius toivoo myös kotiyleisön tukea.

- Toivottavasti saamme paljon yleisöä paikalle. Tarvitsemme kotiyleisön tukea hyvää tulokseen, päättää Wallenius

Inter pääsee otteluun ilman pelikieltoja. Vammojen takia sivussa ovat edelleen maalivahti Henrik Moisander, Pape Habib Sow, Adama Tamboura ja Oskari Qvick.

Tiukan aikataulun ja pelirytmin takia Lehkosuo ei halua spekuloida etukäteen HJK:n mahdollisella kokoonpanolla, mutta tavoite on selvä.

- Me ollaan juuri pelattu kovalla intensiteetillä kovaa vastustajaa vastaan Ruotsissa ja meidän pitää pystyä siirtämään tämä sama intensiteetti Turku-peliin. Siinä kun onnistumme, niin olemme vahvoilla.


FC Inter-HJK sunnuntaina 31.7. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia