AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 9.6.2016

RoPS-kippari tähyää jo paluuseen kentille

RoPS-kippari tähyää jo paluuseen kentille

"Suken" toipuminen on edennyt hyvin. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPSin kapteeni Antti Okkosen paluu kentille on parhaassa tapauksessa enää muutaman viikon päässä.

Vaikka kapteeni harjoittelee vielä erillään muusta RoPS-joukkueesta, Okkosen harjoituksissa on jo selkeästi intensiteettiä. Maaliskuussa Suomen Cupin ottelussa jalkansa loukannut RoPS-kapteeni kuntoutuu kovaa vauhtia.

- Eilen oli viimeinen röntgen. Jalka on luutunut mainiosti, eikä sen puolesta ole enää mitään hätää, Okkonen hymyili keskiviikon harjoitusten jälkeen.

- Kokonaisuudessaankin toipuminen on sujunut hyvin. Jossain vaiheessa kevättä röntgenkuvissa näkyi pientä häikkää, mutta sekin todettiin magneettikuvauksessa vääräksi diagnoosiksi.

Lääkäreiltä on tullut lupa täysipainoiseen harjoitteluun, mutta vielä eletään luonnollisestikin kuntoutusjaksoa. On edelleen maltettava mielensä ja edettävä askel kerrallaan.

- Saan nostaa tehoja oman tuntemuksen mukaan. Harjoituksiin otetaan uusia asioita ja tunnustellaan koko ajan ärtyykö nilkka vai ei. Sehän sen lopullisesti näyttää, missä mennään, Okkonen kertoi.

Toistaiseksi kaikki näyttää menevän juuri oikeaan suuntaan. Rovaniemeläinen jalkapalloyleisö vuosi sinisiä kyyneleitä kuultuaan Okkosen loukkaantumisesta, mutta kapteenin paluu saattaa olla lähempänä kuin moni uskalsi keväällä edes salaa toivoa.

- Toivottavasti enää viikko tai pari, niin treenaan jo joukkueen mukana.

- Ja jos takapakkia ei tule, niin mahdollisesti heinäkuun alussa voisin jo olla täysillä mukana. Ja täysillä mukana olo tarkoittaa ihan pelihommia, helpottuneen oloinen Okkonen paljasti.

Antti Okkosen paluu olisi kesän aurinkoisimpia uutisia koko Napapiirille. Nämä ovat tilanteita, joissa vuosien aikana rakennettu kuntopohja ja tinkimätön pohjatyö todellakin palkitsee. Silti on huomioitava, että edellisistä peleistä on jo aikaa.

- Tietenkin hyvään pelikuntoon on vielä matkaa, Okkonen myönsi.

- Harjoittelutauko ei kuitenkaan ollut kovin pitkä. Varsin aikaisten pystyin ottaman mukaan kuntopyörää ja vesijuoksua, kunnollista ylläpitävää aerobista treeniä korkeilla sykkeillä. Se oli tosi tärkeää, ettei tarvinnut ihan pelkkää keskivartaloa tehdä.


RoPS-IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia