FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.15 // 13.4.2016

​Ennakko: RoPS-HJK

​Ennakko: RoPS-HJK

Rovaniemen Palloseura avaa Veikkausliigan kotiottelukautensa torstaina Helsingin Jalkapalloklubia vastaan Keskuskentällä.

RoPS lähtee otteluun tappio alla, jonka joukkue koki viime lauantaina Maarianhaminassa IFK Mariehamnia vastaan.

- Se on selvää, että meidän pelissä on vielä parannettavaa. Pelaajat pitää saada toimimaan oikein tietyillä pelipaikoilla ja siinä meillä on paljonkin vielä tekemistä. Ehkä myös joukkueen kokoonpanossakin on vähän "fiilaamista", pohtii RoPS-luotsi Juha Malinen arvoituksellisesti seuransa verkkosivuilla.

Kauden kahdella voitolla avanneen HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo lähtee joukkueen kanssa hyvillä mielin pohjoiseen.

- Kaksi voitollista kotiottelua takana antaa hyvän mielenrauhan pelata omilla vahvuuksilla myös ensimmäisessä vieraspelissä. Kauden molemmissa kotipeleissä olemme olleet erittäin vaarallisia hyökkäyssuuntaan ja tehneet viisi maalia. Sitä toki haluamme jatkaa nyt myös vieraissa, kertoo Lehkosuo seuran verkkosivuilla.

Takki auki napapiirille ei missään nimessä lähdetä. Vastassa on tunnetusti vahva kotijoukkue.

- RoPS:n vahvuudet eivät ole viime kaudesta paljoakaan muuttuneet. Erikoistilanteissa he ovat hyviä ja tähän olemme harjoittelussa paneutuneet. Hyökkäykset puolestaan elävät pitkälti Aleksandr Kokon kautta. Ainakin näitä kahta asiaa meidän tulee kontrolloida, niin olemme vahvoilla, pohtii Lehkosuo peliä edeltävien harjoitusten päätteeksi.

Rovaniemelle HJK:lta matkustaa iskukykyinen ryhmä. Jokunen pieni muutos joukkueessa tullaan kuitenkin näkemään.

Malisen mukaan kauden ensimmäinen kotipeli on yksi miellyttävimpiä kokemuksia. Joukkue on jo kauan odottanut että pääsee näyttämään taitojaan pohjoisen kotiyleisön edessä.

- Vielä kun vastassa on HJK:n tasoinen porukka, on yleisölle luvassa tasokasta suomalaista jalkapalloa. HJK on valmistautunut kauteen huolella ja on erittäin hyvin koottu, tasapainoinen ja vahva joukkue. Meidän pitää vaan kuroa kiinni HJK:n ennakkosuosikin paikka ja näyttää osaamisemme. Samassa sarjassahan me molemmat pelaamme ja olemme lähtökohtaisesti samalla viivalla, Malinen toteaa.


RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia