FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2016

​Rovaniemen Keskuskenttä yleisöäänestyksen ykkönen

​Rovaniemen Keskuskenttä yleisöäänestyksen ykkönen

Rovaniemen Keskuskenttä sai positiivista huomiota. (Kuva: Juha Tamminen)

Arkkitehtitoimisto Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelema Rovaniemen keskuskenttä on voittanut yleisöäänestyksen maailman parhaiden arkkitehtuurikohteiden A+Awards -kilpailun finaalissa.

Rovaniemen Keskuskenttä kilpaili stadion- ja areenarakennusten sarjassa, jossa se nousi suosikiksi maailmanlaajuisesti käydyssä nettiäänestyksessä. Koko sarjan voittajaksi kilpailun tuomaristo valitsi kuitenkin Ocean Breeze yleisurheiluhallin New Yorkista.

– Tämä on käsittämättömän hieno juttu! Omasta mielestäni Keskuskenttä olikin ylivoimaisesti näyttävin kohde omassa sarjassaan. Uskon, että myös rovaniemeläiset ovat ahkerasti käyneet äänestämässä, sanoo Keskuskentän pääsuunnittelija Aaro Artto Lapin Kansassa.

Kansainvälisen Architizer-julkaisukanavan A+Awards -kilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran. Architizer on avoin, maailmanlaajuinen arkkitehtuurin verkkotietopalvelu, jonka kotipaikka on New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

A+Awards -kilpailussa oli tänä vuonna yli 100 sarjaa ja kilpailuun osallistui ehdokkaita yli sadasta maasta. Palkintogaala järjestetään New Yorkissa Design Week -tapahtuman yhteydessä toukokuussa.

Rovaniemen Keskuskenttä on valmistunut kesällä 2015. Helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelema "Railo" muodostuu katsomo-monitoimikiinteistöstä, joka on arkkitehtonisesti korkeatasoinen kokonaisuus "railomaisen" ulkotilasarjan avulla. Mielenkiintoinen yksityiskohta on muun muassa katsomon istuimista muodostuva tunturimaisema.


RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia