AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 10.4.2016

​Åhman: "Kivan näköistä, mutta tehotonta"

​Åhman: "Kivan näköistä, mutta tehotonta"

Jari Åhman kaipasi suoraviivaisuutta peliin. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin Veikkausliigahistorian ensimmäinen ottelu päättyi lauantaina 0-2-tappioon hallitsevalle mestarille SJK:lle.

Kemiläiset olivat pelissä hyvin mukana, mutta tulos jäi saamatta

– Kivan näköistä peliä, mutta tehotonta. Palloa hierottiin liikaa leveyssuuntaan, kun olisi pitänyt pelata suoraviivaisesti, PS Kemin valmentaja Jari Åhman manasi seuran verkkosivuilla.

Päättäväisyyttä Åhman kaipasi myös keskityspalloihin menoon.

– SJK:n maalille pistettiin ainakin parikymmentä keskitystä, mutta niistä saatiin aikaiseksi vain pari puolittaista tilannetta.

Ottelun juoneen vaikutti paljon se, että SJK pääsi iskemään johtomaalin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Sen viimeisteli Jussi Vasara, joka oli jätetty rangaistusalueelle vapaaksi sivurajaheittotilanteessa.

– Avausmaali helpotti SJK:ta. Kokeneet pelaajat osaavat pelata rauhallisesti johtotilanteessa, Åhman tuumaili.

Ottelut - liiga-avaus ja sitä edeltänyt cupin peli - hallitsevaa mestaria vastaan kertoivat PS Kemin luotsille, että joukkue on tappioista huolimatta hyvällä tiellä.

– Molemmat kohtaamiset olivat meiltä pelillisesti ihan ok. Jos ei olisi tiennyt, niin ei olisi arvannut, että vastakkain ovat hallitseva mestari ja nousijajoukkue.


PS Kemin seuraava ottelu on PS Kemi-IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 17.4. kello 15.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia