vko.14 // 9.4.2016

SJK kaatoi liiganousijan (PS Kemi-SJK 0-2)

Hallitseva Suomen mestari SJK avasi uuden kauden voitokkaasti. Liiganousija PS Kemi kellistyi Rovaniemellä 2-0.

*** Ottelun lopputulos muutettiin myöhemmin PS Kemin 3-0-voitoksi SJK:n peluutettua pelipassittomia pelaajia ***

Ottelun avausmaali syntyi Jussi Vasaran toimesta ensimmäisen puoliajan 20. minuutilla. Roope Riski pisti pelin pakettiin minuutti ennen täyttä peliaikaa.

Hallitseva mestari Seinäjoen Jalkapallokerho näytti Palloseura Kemille viimeistelyn mallia, kun joukkueet avasivat Veikkausliigakautensa Rovaniemen Keskuskentällä.

Vastoin odotuksia PS Kemi oli pallollisessa pelissä niskan päällä, mutta hallinta ei jalostunut maalintekopaikoiksi. SJK:lla sen sijaan oli kolme tilannetta, joista se iski kaksi maalia ja PS Kemin seurahistorian ensimmäinen liigapeli päättyi 0-2 (0-1) tappioon.

Ottelun juoneen vaikutti paljon se, että SJK pääsi iskemään johtomaalin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Sen viimeisteli Jussi Vasara, joka oli jätetty rangaistusalueelle vapaaksi sivurajaheittotilanteessa. Vasara pyörähti nopeasti ja laukoi pallon tolppaa hipoen maalivahti Jusa Impiön ulottumattomiin.

Ottelulle tuli sinetti viime hetkillä, kun SJK:n maaliahne Roope Riski pääsi läpiajoon PS Kemin toppari Zeljko Savic pahasta harhasyötöstä. Riski ohitti vastaan rynnänneen Impiön ja pisti pallon tyhjään maalin. Hieman aiemmin Impiö oli oikea-aikaisella ulostulollaan torjunut Riskin läpiajon.

Riski on tehnyt PS Kemiä vastaan tuhoissa jälkeä, sillä hän on iskenyt maalin kaikissa joukkueiden välisissä kolmessa ottelussa. Liigacupissa Riski viimeisteli lisäajalla ratkaisumaalin. Viime tiistain cupin ottelussa Riski tasoitti jatkoajalla kemiläisjoukkueen johdon, jonka jälkeen SJK lunasti jatkopaikan rangaistuspotkukilpailussa.

PS Kemi pääsee ensi viikolla rauhassa analysoimaan SJK-pelien annin ja hiomaan kuvioitaan, kun alkuperäisessä otteluohjelmassa ollut torstainen vieraspeli FC Lahtea vastaan siirtyi kesäkuulle Lahden kenttätilanteen takia.

PS Kemin seuraava ottelu on PS Kemi-IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 17.4. kello 15.00. SJK:n seuraava ottelu on SJK-IFK Mariehamn Jouppilanvuoren tekonurmella torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa