AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 18.10.2015

​Valakari: "Hieno asetelma päätöskierrokselle"

​Valakari: "Hieno asetelma päätöskierrokselle"

Simo Valakari on vienyt SJK:n mestaruuden kynnykselle. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK otti pitkän askelen kohti mestaruutta kaatamalla sunnuntaina vieraskentällä FC Interin ja edessä on nyt enää yksi este.

SJK ratkaisi ottelun Interiä vastaan käytännössä kahdella maalillaan ennen taukoa. Kunnon kiriä kotijoukkue ei pystynyt saamaan aikaiseksi.

- Taktisesti meiltä todella hyvä suoritus. Alussa annoimme aloitteen Interille, mutta emme kuitenkaan antaneet heidän rauhassa rakentaa peliä. Olimme juuri sopivan aggressiivisia painostaaksemme vastustajan virheisiin. Oli ilo nähdä miten pelaajat selvittivät jokaisen yksittäisen tilanteen, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sanoi Åbo Underrättelserin mukaan.

Asetelma tulevan sunnuntain päätöskierrokseen on selvä: SJK on voitolla FF Jarosta mestari ja Jaro puolestaan tarvitsee voiton voidakseen edes haaveilla suoran putoamisen välttämisestä.

- Päätöskierroksen asetelma on hieno. Se, että Jarolla on vielä teoreettinen mahdollisuus säilyä, merkitsee sitä, että meidän pitää koko ajan olla varpaillamme, Valakari mietti.

- Olen sanonut että sen joukkueen joka haluaa voittaa kultaa on voitettava kaksi viimeistä ottelua. Tänään ylitimme ensimmäisen esteen, mutta viimeinen ja kaikkein tärkein on vielä voitettavana.

Lisää uutisia