vko.41 // 18.10.2015

​SJK piti kiinni ykkössijastaan (FC Inter-SJK 0-2)

Akseli Pelvas iski tärkeän avausmaalin SJK:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on vain yhden voiton päässä Suomen mestaruudesta kaadettuaan sunnuntaina vieraskentällä FC Interin lukemin 2-0 (2-0).

SJK iski kahdesti ensimmäisen puoliajan lopulla. Ensin maalinteossa oli Akseli Pelvas ja hetki ennen taukoa Roope Riski tuplasi vierasjohdon. Toisella puoliajalla maaleja ei enää nähty ja SJK vei tärkeät pisteet matkassaan pudottaen samalla Interin mitalitaistosta.

Inter oli ottelussa vielä kohtalaisesti mukana ensimmäiset puoli tuntia, mutta sen jälkeen ottelun voittajasta ei ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. SJK kontrolloi vahvalla joukkuepelaamisella kenttätapahtumia ja piti Inter-hyökkääjät aisoissa.

Inter oikeastaan ainoat maalitilanteet tulivat ensimmäisellä jaksolla Juho Salmiselle. Vartin pelin jälkeen hänen ohjauksensa meni niukasti ohi maalin ja 26. minuutilla laukaus hyvästä paikasta suuntautui yli maalin.

Ottelu ratkesi käytännössä vierasjoukkue SJK:n 0-1 maaliin, joka syntyi Akseli Pelvaksen upealla yläkulmalaukauksella pelin 35. minuutilla. Maali sai alkunsa Inter-puolustuksen huolimattomasta pelaamisesta.

Lisää kylmää vettä Interin niskaan tuli minuutti ennen ensimmäisen jakson loppua, kun Roope Riski tuplasi SJK:n johdon. Maalin pohjustivat Alan Souza ja Akseli Pelvas. Loppujen lopuksi Riskillä oli helppo työ sijoittaa taka-alueelta pallo käytännössä tyhjään maaliin.

Ottelun toisella jaksolla Inter nosti peliä, mikä toi kentälle lisää tilaa. Lisämaaleja lähimpänä oli vierasjoukkue ja heiltä avausmaalin tehnyt Pelvas. Hän osui kertaalleen tolppaan ja 76. minuutilla tulleen läpiajon torjui viimeistä kertaa kotiyleisönsä edessä pelannut maalivahti Magnus Bahne.

Inter ei löytänyt oikein missään vaiheessa tietään SJK:n maalille. Toisella jaksolla maalia kohti Interistä laukoivat Joni Aho sekä Guy Gnabouyou. Muuten SJK:n maalivahti Mikhel Aksalu selvisi urakastaan helpolla.

SJK otteli ottelusta siis kolme pistettä ja jatkaa Veikkausliigan ykköspaikalla. Inter menetti saumansa mitaleihin, sillä pronssimitalissa kiinni oleva HJK on tällä hetkellä sitä kuusi pistettä edellä.