AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 11.10.2015

Huuhkajien kokoonpanoon luvassa muutoksia

Huuhkajien kokoonpanoon luvassa muutoksia

Tim Sparv vapautuu pelikiellosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkue päättää EM-karsintansa tänään, kun se kohtaa Pohjois-Irlannin Olympiastadionilla kello 19.00 alkavassa ottelussa. Torstaiseen Romania-otteluun verrattuna Huuhkajien kokoonpanoon on odotettavissa pari muutosta.

Huuhkajilta ovat sivussa varoitustilinsä täyteen saaneet Markus Halsti ja Perparim Hetemaj. Hetemajn korvaaminen vasemmalla aiheuttaa etenkin pientä päänvaivaa.

- Vasenjalkaisia pelaajia jos ajattelee, niin vaihtoehtoina ovat Jere Uronen, Jukka Raitala, Robin Lod, Rasmus Schüller… EI vasemmalla tietysti välttämättä tarvitse pelata vasenjalkaisen pelaajan. Luontaisia laitapelaajia meillä on kuitenkin suhteellisen vähän. Pelaajien roolitukseen on enemmänkin vaihtoehtoja ja siinä voi ehkä jotain muutosta tulla, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva toteaa Palloliiton sivuilla.

Muutoksia saattaa tulla muutenkin kuin pelikieltojen osalta.

- Tim Sparv palaa ryhmään ja nyt katsotaan muutaman pelaajan pelikelpoisuus. Uskon kuitenkin että Romaniassa loukkaantumisten takia vaihtoon otetut Kari Arkivuo ja Paulus Arajuuri ovat pelikunnossa sunnuntaina.

Vastustajan osalta vahvuudet ovat hyvin tiedossa ja ne pyritään pelaamaan pois.

- Pohjois-Irlannin yksi vahvuus on heittää aikaisia keskityksiä ja saada isoja kavereita sitten boksiin. Tässä oli vaikeuksia Belfastissa ja siihen on kiinnitetty huomioita. Yksi keino on lähteä jo estämään keskityksiä. Tarvitsemme ilman muuta myös pääpelivoimaa rangaistusalueelle.

Lisää uutisia