vko.37 // 14.9.2015

KuPS kaatoi HIFK:n (HIFK-KuPS 1-3)

Miikka Ilo osui HIFK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS karkasi HIFK:ta ensimmäisellä puoliajalla ja aiheutti liiganousijalle kauden ensimmäisen kotitappion luvuin 3-1 (3-0). Tuomas Rannankari, Tristan Bowen ja Miikka Ilo tekivät kuopiolaisten maalit, HIFK:n ainokaisesta vastasi Ville Salmikivi.

HIFK aloitti ottelun terävästi ja sai luotua hyvää painetta KuPSin maalille. Noin 10. peliminuutin kohdalla Fredrik Lassas antoi hyvän keskityksen Pauli Kuusijärvelle vitosen viivalle, mutta KuPS-maalivahti Tomi Maanoja onnistui kuitenkin hienosti torjumaan Kuusijärven puskun.

KuPS siirtyi ottelussa 0-1 johtoon, kun 22. minuuttia oli pelattuna. KuPS-pelaajan oikealta laidalta antama matala pallo tavoitti boksin rajalta noin 16 metristä Tuomas Rannankarin, joka latasi viuhuvan laukauksen liikkuvasta pallosta. Kova laukaus painui Carljohan Erikssonin vartioiman maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli Rannankarille liigauran ensimmäinen.

32. peliminuutilla KuPS siirtyi 0-2 johtoon. Avausmaalin iskeneen Tuomas Rannankarin syöttö vasemmalta tavoitti takatolpalta vapaaksi unohdetun Tristan Bowenin, joka laukoi pallon jo toistamiseen HIFK-maaliin.

KuPS-kapteeni Miikka Ilo vastasi kuopiolaisten 0-3 johtomaalista 40. peliminuutilla. Dani Hatakka keskitti ja Urho Nissilä jatkoi kantapäällä maalin edestä Ilolle. Ilo harhautti Carljohan Erikssonin ja laittoi pallon varmasti maaliin.

Toiselle puoliajalle HIFK nosti ryhmitystään ja lähti hakemaan vimmatusti kavennusta.

62. peliminuutilla HIFK onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-3. KuPS-maalivahti Tomi Maanoja nyrkkeili keskityspallon keskelle. Ville Taulo pääsi laukomaan vastapalloon ja hyökkääjä Ville Salmikivi ohjasi Taulon matalan laukauksen boksin tuntumasta tyylikkäästi alakulmaan.

HIFK painosti lopussa ja pyrki pelaamaan keskityspalloja boksiin, mutta KuPS-puolustus oli vappaana.

Loppulukemat 1-3 KuPSille. HIFK:n tappioton kotiotteluputki tuli näin päätökseensä. KuPS nousi 34 pisteeseen ja on sarjataulukossa seitsemäntenä. HIFK jatkaa yhdeksäntenä 29 sarjapisteellä.