AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 1.8.2015

Anyamele haluaa antaa Stadin Kingeille synttärilahjan

Anyamele haluaa antaa Stadin Kingeille synttärilahjan

Nnaemeka Anyamele (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK isännöi tänään Ilvestä Sonera Stadiumilla. Ilves ja HIFK ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Tammelan stadionilla toukokuussa pelattu kamppailu päättyi lähes 4 000 katsojan edessä 1-1 tasapeliin.

HIFK:lla oli aivan ottelun loppuhetkillä loistava tilanne napata täydet kolme pistettä Helsinkiin, mutta hienon nousun tehnyt laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele kilautti pallon Ilves-maalin tolppaan.

– Näen Ilveksen hyvin puolustavana ja fyysisenä joukkueena, joka ei anna tilanteita helpolla. Meidän täytyy pelata omaa peliä ja pyrkiä määräämän tahti. Odotettavissa on jälleen tasainen ja vaikea ottelu, mutta olemme olleet kotikentällä tällä kaudella voittamattomia mahtavan kotiyleisön edessä. Haluamme antaa synttäreitään juhliville Stadin Kingeille parhaan mahdollisen syntymäpäivälahjan, Anyamele vakuuttaa HIFK:n verkkosivuilla.

Anyamele on päässyt alkukauden jälkeen pelaamaan tasaisesti liigaminuutteja omalla paikallaan vasempana laitapuolustajana. HIFK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen ennen kauden alkua kirjoittanut Anyamele kuuluu myös Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon.

– Viime aikoina olen päässyt pelaamaan paljon. Olen yrittänyt tehdä aina mahdollisimman kovaa duunia treeneissä ja matseissa. Olen tyytyväinen, vaikka alkukausi olikin hieman haastava, kun minuutteja ei kertynyt. Ainoa asia jota haluan lisää pelaamiseeni on tehot – syöttöjä tai maaleja. Minulla on ollut riittävästi paikkoja, mutta ehkä pientä epäonnea on myös ollut mukana, Anyamele kertoo.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että ensimmäinen tehtäväni on puolustaa. Olen tällä kaudella pelannut uudella pelipaikalla (aikaisemmin laiturina). Harjoitusten kautta olen saanut "tatsin" kuntoon ja aina on voinut kysyä kokeneimmilta kavereilta neuvoa. Tuomas Aho, Pekka Sihvola, Tommi Vesala ja Otto-Pekka Jurvainen ovat olleet iso apu minulle, Anyamele kiittelee.


HIFK-Ilves Sonera Stadiumilla lauantaina 1.8. kello 16. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia