(0-2)

4-3-3
vko.06 // 13.2.2016

​KuPS ryösti pisteet Vaasasta (VPS-KuPS 0-2)

KuPS oli tyly vieras VPS:lle lauantaina Fennia Arenalla, kun kuopiolaiset hakivat Liigacupin sarjapisteet Vaasasta 2-0-voitolla.

KuPS iski maalit perättäin ensimmäisellä puoliajalla, kun 29. minuutilla Patrick Poutiainen sivalsi 0-1 ja 31. minuutilla Mika Ääritalo 0-2.

Vepsu aloitti pelin hyvin ja painoi pelin KuPS-päätyyn. Kova prässi toi "raidalle" maalintekopaikkoja monilla tavoilla, hitaammista hyökkäyksistä, nopeista hyökkäyksistä sekä vastaiskuista. Parhaana esimerkkinä Joonas Vahteran läpiajo, jonka Johannes Kreidl kuitenkin nappasi upealla jalkatorjunnalla.

Puolen tunnin kohdalla Vepsulle sattui kuitenkin todella synkkä hetki. Juho Lähde loukkasi polvensa ja VPS joutui pelaamaan hetken vajaalla. Tuona aikana syntyi KuPSin avausmaali melkoisen flipperipallon päätteeksi. Vaihdon jälkeen KuPS teki vielä toisenkin osuman kulmapotkun jälkitilanteesta. Maalintekijöinä toimivat ensin Patrick Poutiainen ja sitten Mika Ääritalo. Kaikki tämä tapahtui kahdessa minuutissa ja vasta 0-2 -osuman jälkeen isännät saivat pelin juonesta taas kiinni.

Toinen jakso oli täysin Vepsun hallintaa. Tuolloin jo hieman väsähtänyt KuPS tyytyi enemmän ja enemmän parkkeeraamaan sitä kuuluisaa bussia oman maalinsa eteen ja vain puolustamaan. Puolustus kuitenkin piti, eikä VPS päässyt huippuvaarallisille tonteille.