AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-6-1

02

(0-2)

KuPS
4-3-3
vko.06 // 12.2.2016

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Vaasan Palloseuran pelit Liigacupissa jatkuvat nopealla tahdilla, kun se saa huomenna lauantaina vastaansa Kuopion Palloseuran Fennia Arenalla kello 14.15.

Raidan päävalmentaja Petri Vuoriselle vastustajan luotsi Marko Rajamäki on tuttu mies. Kaksikko on käynyt yhtä aikaa muun muassa valmentajakoulutuksia.

- Rajamäki peluuttaa KuPSissa hyvin oman näköistään jalkapalloa, eikä liene muuttanut pelitapaa paljoakaan. KuPS puolustaa suhteellisen tiiviisti ja hyökkää persoonallisella tavallaan, Vuorinen analysoi vastustajaa VPS:n verkkosivuilla.

KuPSin rosteri on aavistuksen muuttunut viime kausista. Lähtijöistä ensimmäisenä huomaa seuraikoni Miikka Ilon puuttumisen pelaajalistalta. Dani Hatakka puolestaan siirtyi Norjan pääsarjaan ja Irakli Sirbiladze pelaa tulevan kauden Ykköstä Kokkolassa.

Mika Ääritalo oli kova hankinta hyökkäyspäähän, mutta mielenkiintoinen nimi on myös Nigerian pääsarjan viime kauden paras maalintekijä Gbolahan Salami. Saksan Bundesliiga-seura Hampurista saapui itävaltalainen maalivahti Johannes Kreidl. KuPS-kokoonpanossa on Liigacupin otteluissa nähty myös 2013 Vepsussa pelannut Atte Hoivala, joka piti viime vuonna sapattivuotta jalkapallosta. Pelaajiston puolella mielenkiintoa herättää myös Aatu Laatikainen, joka siirtyi Vepsuun juuri Kuopiosta.

- KuPSin kokoonpano on nuorentunut, mikä on mielestäni heidän kannaltaan hyvä asia. Pelaajisto on vaihtunut hieman, mikä tuo oman mausteensa. Ihan täysin ei tiedä mitä odottaa, Vuorinen pyöritteli.

VPS:n omassa pelaamisessa pääpaino alkaa pikkuhiljaa siirtyä omalta kenttäpuoliskolta vastustajan päätyyn. Tähän asti on viilattu eniten pelin avaamista ja pelinrakentelua.

- Pitäisi saada hyökkäyspelaamista eteenpäin. Keskiviikon SJK-ottelussa avasimme ja rakensimme peliä jo hyvin ja pystyimme murtautumaan vastustajan puolustuksen sisälle. Tavoite on kuitenkin painaa peliä vastustajan päätyyn. Haluamme hallita pallollista peliä ja toisaalta puolustaa niin, että tilanne on koko ajan meidän kontrollissa.

Kuopiolaisten tarkoituksena on testata lauantain pelissä uutta pelaajaehdokasta. Hollantilaiskeskikenttäpelaaja Jeffrey Altheer, 28, saapuu perjantain aikana Kuopioon ja matkustaa joukkueen mukana Vaasaan tarkoituksenaan myös pelata VPS-ottelussa.

Puolustaja Babacar Diallo on myös valmistautunut pelaamaan VPS-ottelussa. Puolustaja saapui Kuopioon viime viikonloppuna ja liittyi maanantai-aamuna joukkueen pelaajavahvuuteen. Luottotoppari on harjoitellut maanantaista lähtien joukkueen mukana ja paluuottelu KuPS-paidassa on mahdollisesti toteutumassa jo Vaasassa.