AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

23

(1-0)

Yleisöä 1782

FC Honka
4-4-2
vko.30 // 3.8.2019

Martinin hattutemppu toi vieraspisteet Hongalle (VPS-FC Honka 2-3)

Martinin hattutemppu toi vieraspisteet Hongalle (VPS-FC Honka 2-3)

FC Honka haki lauantaina vierasvoiton Vaasasta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ei saavuttanut lauantaina vieläkään kauden avausvoittoaan, kun FC Honka vieraili Elisa Stadionilla. Espoolaiset voittivat ottelun Borjas Martinin hattutempun turvin lukemin 3-2.

Vierasjoukkue Honka osoitti vaarallisuutensa jo ensimmäisellä minuutilla. Honka riisti pallon, ja Luis Silva pääsi laukomaan hyvästä paikasta. "Vepsun" onneksi Martin Kompalla oli hereillä ja esitti näyttävän torjunnan. Hongan vahva alku jatkui ja Kompalla joutui torjumistehtäviin heti uudestaan. Tällä kertaa saksalainen pelasti Vepsun hienolla jalkatorjunnalla. Hongan vyörytys jatkui vielä Lucas Kaufmanin laukauksella, joka painui yli Kompallan vartioiman maalin.

Vepsulla kesti päästä peliin sisään. Kotijoukkue sai ensimmäisen paikkansa 10 minuutin kohdalla, kun Hindrek Ojamaa pelasi Steven Morrisseyn tekopaikkaan. Jamaikalaisen laukaus suuntautui kuitenkin ohi Tim Murrayn vartioiman maalin etukulmasta. Seuraavaksi laukomaan pääsi VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall, mutta tämäkään laukaus ei osunut maalipuiden väliin. VPS reagoi heikkoon aloitukseensa hienosti, ja "Raita" näytti vaaralliselta pallon saadessaan.

Morrissey teki hienon riiston Hongan alueella, kun peliä oli pelattu 15 minuuttia. Momodou Sarr sai pallon ja pelasi sen maalinedustalle, jonne oli hiipinyt Alain Ebwelle. Kamerunilainen pisti pallon varmasti maaliin ja VPS siirtyi johtoon. Maali oli Ebwellelle kauden neljäs. Honka sai luotua pienen painostusjakson heti VPS:n avausmaalin jälkeen, mutta Raidan puolustus kesti espoolaisten yritykset. Peli aaltoili päästä päähän puoliajan lähestyessä. Molemmilla joukkueilla oli puolittaisia paikkoja, mutta puoliajalle siirryttiin lopulta Vepsun 1-0 -johdossa.

Molemmat joukkueet esittivät hieman varovaisempia otteita toisen puoliajan alussa, mutta kentällä sattui ja tapahtui silti. Ebwelle oli iskeä illan toisen osumansa, kun kamerunilainen pääsi laukomaan volleysta kulmapotkun jälkitilanteesta. Voimakas veto painui tällä kertaa yli Hongan maalin. VPS puolustus oli todella isoissa vaikeuksissa tunnin paikkeilla. Espoolaiset pääsivät laukomaan peräti kolme kertaa VPS:n rangaistusalueen sisällä, mutta Kompalla torjui kaksi ja Auvinen blokkasi yhden.

Uhrautuva puolustustaistelu ei silti riittänyt. Honka sai kaipaamansa tasoitusmaalin heti tämän jälkeen. Pallo jäi pyörimään VPS:n boksin sisään ja lopulta Hongan Borjas Martin siirsi pallon Kompallan taakse. Tasoitusmaali ei kuitenkaan lamaannuttanut kotijoukkuetta. VPS loi heti muutamia laadukkaita hyökkäyksiä, mutta viimeiset syötöt ja laukaukset eivät onnistuneet.

VPS pelasi rohkeasti ja esitti hyviä otteita hyökkäyspäässä, mutta Honka ja Martin pääsivät rankaisemaan kotijoukkuetta pian uudelleen. Honka avasi VPS-puolustuksen hienolla kombinaatiolla. Kompalla torjui Martinin ensimmäisen laukauksen. Espanjalaishyökkääjä sai vielä paluupallosta toisen mahdollisuuden ja käytti sen hyväkseen siirtäen Hongan samalla 2-1 -johtoon.

Erinomaisen pelin pelannut Kompalla lähetti avauksellaan Morrisseyn vauhtiin 80. minuutin kohdalla. Morrissey keskitti maalin eteen Sarrille, mutta hyökkääjä ei onnistunut kääntämään puskuaan maalia kohti. Martin löi vielä viimeisen naulan Vepsun arkkuun 84. peliminuutilla. Honka pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Juha Hakola syötti Borjasille takatolpalle. Espanjalainen ei erehtynyt ja täydensi hattutemppunsa.

Vepsusta löytyi vielä taisteluhenkeä kahden maalin tappioasemassakin. Ebwelle iski illan toisen osumansa lisäajalla komealla laukauksella. Samalla kamerunilainen siirtyi VPS:n sisäisen maalipörssin kärkipaikalle. Kavennuksen jälkeen aikaa ei riittänyt enää, ja VPS-pelaajat joutuivat poistumaan kentältä tappio niskassaan.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 11.8. klo 17 ja FC Honka-SJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 10.8. klo 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.