PS Kemi
4-4-2
vko.39 // 29.9.2018

Ilves otti selvän voiton PS Kemistä (Ilves-PS Kemi 4-0)

Ilves otti mitalitaiston kannalta arvokkaan voiton, kun PS Kemi kaatui Issa Thiawin, Iiro Järvisen, Jani Tanskan ja Ilari Mettälän maaleilla lukemin 4-0.

Kotijoukkue luotti lyhyiden syöttöjen valikoimaansa ja vierailijat hakivat totuttuun tapaan tulosta suoraviivaisilla ratkaisuilla.

Useat keskitykset rangaistusalueelle tuottivatkin Ilves-puolustukselle harmaita hiuksia. Ulottuva hyökkääjä Juho Mäkelä oli pari kertaa päästä hyödyntämään vartijoidensa hermoilun.

Toisessa päädyssä vasen laitahyökkääjä Eero Tamminen pinkoi hyviä nousuja, kärjessä viilettänyt Ilari Mettälä hakeutui aktiivisesti vetopaikoille ja Lauri Ala-Myllymäki lähetti keskikentältä tavaramerkikseen muodostuneita kaukolaukauksia. Ruuti oli kuitenkin kosteaa.

Avausjakson loppua kohden keltavihreät ottivat pallonhallinnan entistä enemmän haltuunsa. Keskikentän keskustassa Issa Thiaw'lla oli merkittävä rooli pallonriistoissa ja pelin rytmittämisessä.

Paras maalipaikka avautui niin ikään Thiaw'lle. Ala-Myllymäki keskitti hyvin ajoitetun pallon Kemin linjan taakse, jossa senegalilainen pääsi vapaasti puskemaan vitosen alueen sisältä. Kokenut veräjänvartija Mikko Vilmunen kuitenkin pelasti tilanteen aivan maaliviivalta.

Tamperelaiset jatkoivat siitä mihin jäivät. Eero Tamminen lähetti kierteisen kulmapotkun 53. minuutilla ja Issa Thiaw hakeutui vapaaksi. Tällä kertaa hän ei erehtynyt. Voimakas pusku vitosen viivalta ohitti Mikko Vilmusen ja kärsivällisesti odottanut kotiyleisö repesi riemuun.

Ottelun 2-0-osuma syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin. Ilves piti palloa yläalueella ja haki maltillisesti tilaa edetä. Syöttörumban päätteeksi Iiro Järvinen teki aloitteen ja lähti kuljettamaan keskikaistaa pitkin vetosektorille. Pieni sivuttaisliike, voimakas vasemman jalan veto ja verkot heiluivat jälleen.

Putoamista vastaan taistelevalla Kemillä ei tappioasemassa ollut enää mitään hävittävää. Pelin luonne kääntyi entistäkin avoimemmaksi. Teini-ikäiset Tariq Kazi, Mikael Almén ja Roope Huhtala Ilves-puolustuksessa sopeutuivat linjan liikkuvuuteen nopeasti, eikä punapaitoja päästetty vetopaikoille.

Pelin 77. minuutilla lyötiin naula sarjajumbon arkkuun. Almén lähetti kulmapotkun etualueelle, jonne nousi kulmikas toppari Jani Tanska. Joukkueen kokenein kenttäpelaaja nyökkäsi vastustamattomasti kauden avausmaalinsa miesvartioinnista huolimatta.

Ottelun loppu kulki täysin isäntien komennossa. Mursalukemat 4-0 kävi täydentämässä Ilari Mettälä. Juuri sisään vaihdettu Mauro Severino antoi vapauttavan pystysyötön eikä ysipaitaa kantava Mettälä erehtynyt.

KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00 ja PS Kemi-FC Inter Sauvosaaren kentällä lauantaina 6.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.