AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

40

(0-0)

Yleisöä 2095

PS Kemi
4-4-2
vko.39 // 28.9.2018

Ennakko: Ilves-PS Kemi

Ennakko: Ilves-PS Kemi

Viime pelinsä HJK:lle niukasti hävinnyt Ilves kohtaa PS Kemin lauantaina Tammelassa.

HJK:lle keskiviikkona hävinnyt Ilves pelaa lauantaina kotikentällään PS Kemiä vastaan.

Ottelu PS Kemiä vastaan on Ilvekselle kolmas kotipeli viikon s0isään. Kemiläiset taistelevat viimeisillä voimillaan putoamista vastaan, kun taas Ilveksellä olisi voitolla mahdollisuus nousta sarjakolmoseksi

Ilves ja PS Kemi ovat historian saatossa kohdanneet sarjaotteluissa kahdeksan kertaa. Ilves on voittanut neljästi ja kahdesti pelattiin tasan. Mikäli kemiläiset eivät äkkiä kerää täysiä pistepotteja, tulee yhteisiin sarjaotteluihin vähintään puolentoista vuoden tauko.

Tämän kauden kaksi kohtaamista ovat olleet keltavihreää juhlaa. Toukokuussa Sauvosaaressa lopputulos oli 0-2. Ahkerasti laukonut Marius Noubissi avasi maalihanat ja Lauri Ala-Myllymäki kaunisteli luvut Iiro Järvisen hienosta esityöstä. Voittolukemat olivat samat heinäkuussa Tammelassa, jolloin Tiemoko Fofana laukoi liigadebyytissään rangaistuspotkumaalin ja Noubissi rymisteli illan toisen osuman.

Ilves on sarjataulukossa viidentenä. KuPS on paremman maalieron turvin neljäntenä ja pronssissa kiinni olevalla FC Hongalla on kahden pisteen karkumatka. Voitto Kemistä antaisi tamperelaisille siis hyvää tukijalkaa mitalitaisteluun, kun jäljellä on enää neljä kierrosta.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on tottunut ulosmittaamaan joukkueestaan mahdollisimman hyvän suorituskyvyn.

– Kolme peliä viikon sisään on aina oma rypistyksensä. Tiettyjä toimintoja jätetään harjoituksista pois, jotta katseet kääntyisivät heti jo seuraavaan koitokseen. Myös henkistä jaksamista on seurattava tarkasti. Ensin "mental holiday" ja sitten täyteen iskuun, Wiss arvioi.

– Pehmeä kenttä lisää kuormitusta, mutta yleinen vireystilamme on ihan hyvä. Avauskokoonpanoon on luvassa muutoksia ja saamme tuoreita jalkoja kentälle.

PS Kemin etuna lauantain kamppailussa on se, että joukkue pääsee tuoreemmilla jaloilla liikkeelle. Viimeisestä viidestä ottelustaan punanutut ovat saaneet kuitenkin irti vain yhden tasapelipisteen SJK:lta. Edellisessä ottelussaan PS Kemi hävisi kotonaan VPS:lle 0-2.

Ilveksen pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi vaivojaan parantelevat laitapuolustaja Tuomas Rannankari ja keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä. Toppari Diogo Tomás on pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla lauantaina 29.9. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.