FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.40 // 6.10.2018

​Ilveksen leirissä ei paineita: "Ei tehdä niin isoa juttua"

​Ilveksen leirissä ei paineita: "Ei tehdä niin isoa juttua"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS ja Ilves kohtaavat sunnuntaina Kuopiossa mitalitaiston kannalta todella elintärkeässä ottelussa.

KuPS, Ilves ja FC Honka ovat tasapisteissä sarjakakkosen RoPS:n takana. Kuopiossa sunnuntaina voittamalla toinen joukkue ottaa ison askeleen kohti mitalisijaa. Tampereella tämä asia tiedostetaan, mutta siitä ei tehdä liian isoa numeroa.

- Pidetään sunnuntaina ottelua normaalipelinä. Onhan siinä panosta, mutta ei tehdä siitä niin isoa juttua, että rupeaisi jännittämään, konkarimaalivahti Mika Hilander toteaa.

Hilanderilla on niin paljon pelejä vyöllään, että häntä ei varmasti jännitä, mutta Ilveksessä on paljon nuoria pelaajia, jotka eivät välttämättä tunne samoin.

- Meidän nuoret on tervepäisiä herrasmiehiä, en usko, että on mitään ongelmia. Käy koulua ja kaikkea, ovat fiksuja kavereita, Hilander myhäilee.

Ilves matkaa Kuopioon hyvällä itseluottamuksella, sillä tamperelaiset ovat pelanneet viime aikoina väkevästi.

- Ainakin oltiin hyvässä iskussa, toivottavasti edelleen. Pelattiin kolmen kotipelin putki ja mielestäni jokaisessa pelattiin hyvin. Kohdattiin Inter, HJK ja PS Kemi. Viimeisimmässä pelissä Kemiä vastaan oli iso panos molemmilla. Meillä pakkovoitto, jotta pysyttäisiin mukana mitalitaistossa, ja niillä, että pysyisivät Veikkausliigassa. Suoriuduttiin siitä hyvin, ei annettu paikkoja ja ensimmäisellä puoliajalla me ei tehty omista, mutta toisella tehtiin, Hilander toteaa.

KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 7.10. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia