AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2018

Ilveksen Wiss: "Totta kai olen tyytyväinen voittoon"

Ilveksen Wiss: "Totta kai olen tyytyväinen voittoon"

Jarkko Wiss nautti kolmesta pisteestä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves voitti lauantaina PS Kemin 4-0 ja pysyi mukana Veikkausliigan mitalitaistossa.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli huojentunut, että joukkue ylitti vaikeudet ja sai oman pelinsä kulkemaan tarvittavalla rohkeudella.

– Totta kai olen tyytyväinen voittoon, maaleihin ja pisteisiin. Ensimmäinen jakso oli sitä, mitä Kemi halusi meidän pelaavan. Olimme varovaisia, syötimme sivuttain ja alaspäin ja lopulta Mika Hilander joutuu potkimaan pitkää. Heidän isot topparinsa pääsivät hyökkäämään niihin, Wiss kertaa Ilveksen sivuilla.

– Eilen treeneissä oli samanlaisia tilanteita. Kävimme niistä aika lämpöisinä, mutta näköjään sama epävarmuus ottelun alussa toistui ja korostui. Varmaan johtui siitäkin, että vaihdoimme paljon puolustavia pelaajia. Rotaatiota tehtiin osittain pakon sanelemana, sillä väsymys ja pelikielto vaikuttivat taustalla.

Wissin mukaan jälkimmäiset 45 minuuttia sinetöivät ottelun.

– Toisella jaksolla teimme selvän parannuksen. Pojat ottivat vastuuta ja pelasivat palloa eteenpäin Kemin puolustuslinjan edessä. Ensimmäisen maalin merkitys oli äärimmäisen tärkeä ja sen myötä peli ratkesi eduksemme. Nyt pääsemme ansaitulle hengähdystauolle, Wiss toteaa.

KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia