AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 1602

Ilves
4-4-2
vko.17 // 24.4.2018

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona Tampereen Ilveksen. Taisto liigapisteistä alkaa kello 18.30 Elisa Stadionilla.

Ilves on aloittanut kauden voitolla ja kahdella tappiolla. HJK oli sitä parempi maalein 3-1 ja Lahti osumin 2-0. Voiton Ilves nappasi KuPSista.

- Meillä on ollut useimmiten tosi tasaisia pelejä Ilvestä vastaan. Valitettavasti on sanottava, että viime peleissä heitä vastaan ei ole ollut paljoakaan maalipaikkoja. Edellisen kerran Tampereella ne olivat todella vähissä, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

Ilveksen peli ei ole aiemmasta juuri muuttunut. "Tupsukorvat" ovat edelleen todella hyvin puolustava ryhmä.

- He puolustavat todella kurinalaisesti ja ottavat vastustajan huomioon ottelusuunnitelmassaan yleensä melko vahvasti. Sen takia heidän pelinsä vaihteleekin hieman ottelusta toiseen sen suhteen, miten he matsiin lähtevät. Siinä mielessä Ilves on moneen muuhun verrattuna jopa hiukan erilainen joukkue, Vuorinen pohti.

Kurinalaisen puolustamisen lisäksi toinenkin aiemmilta kausilta tuttu vahvuus on selkeästi läsnä tamperelaisten pelaamisessa.

- Heillä on nopeita pelaajia ja sitä kautta he ovat hyviä nopeissa hyökkäyksissä. He ovat todella teräviä transitioissa, kun he voittavat pallon. He riistävät hyvin ja hyökkäävät siitä todella vauhdilla ja suoraviivaisesti, Vuorinen kommentoi.

Viime kauden jälkeen Ilves menetti muun muassa ulkomaalaispelaajansa Reuben Ayarnan ja Emile Paul Tendengin SJK:n paitaan ja Tucon HJK:n kautta Qatariin. Lisäksi Teemu Penninkangas suuntasi Interiin ja Youness Rahimi Honkaan. Kokeneemmista pelaajista Antti Hynynen ja Marco Matrone lopettivat. Tulijoitakin toki oli, kun esimerkiksi Matias Ojala, Tuomas Rannankari ja Ilari Mettälä pukivat vaihtoivat Ilves-paitaan.

- Heillä on joukkueessa jäljellä kokemusta kaikesta huolimatta, ihan maalivahdista lähtien. Ilves on monella tapaa hyvin stabiili joukkue, Vuorinen sanoi.

Viime vuonna joukkueet mittelivät voimiaan kolmesti. Ensimmäisen kohtaamisen voitti Ilves maalein 2-0, jonka jälkeen pisteet jaettiin 0-0- ja 1-1-tuloksilla.

VPS:n kausi 2017 näytti aluksi olevan helppoa marssimista voitosta toiseen. Peli-identiteetti perustui lyhytsyöttöpeliin ja vahvaan pallonhallintaan. Mestaruustaistelussa tiiviisti mukana olleen joukkueen heikompi vaihe kuitenkin alkoi heinäkuisten eurocup-otteluiden myötä. Brøndby-otteluparin jälkeen vaasalaiset saivat vain yhden voiton 16 ottelusta. Sarjasijoitus oli lopulta kahdeksas.

Tänäkin vuonna "Raidan" kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Toisaalta myös hallitseva pronssimitalisti Ilves hakee vielä tasaista tehokkuutta otteisiinsa.

VPS aloitti kuluvan kauden kahdella kotiottelulla. Ensin kaatui nimivahva FC Inter hienosti 2-0, mutta RoPSia vastaan tuli noutaja maalein 0-1. Viime sunnuntaina Petri Vuorisen valmentama miehistö pelasi 2-2-tasapelin Maarianhaminassa IFK:ta vastaan. "Värisuoran" myötä sarjapisteitä on siis kertynyt neljä kappaletta.

Ilves antoi vahvoja näyttöjä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Hallitseva mestari HJK joutui kotonaan ahtaalle, vaikka lopulta käänsikin tappioaseman 3-1-voitoksi. KuPS puolestaan jäi tamperelaisten eheän esityksen myötä jalkoihin tuloksella 2-1.

Viime lauantaina Jarkko Wissin suojattien vauhti kuitenkin hiipui. FC Lahti oli tyly isäntä Kisapuistossa, kun se pystyi vajaamiehisenäkin turvaamaan 2-0-voiton. Täten Ilveksellä on kasassa kolme pistettä ja halu palata nopeasti takaisin voittokantaan.

- Vepsun pelitapa tuskin on pieniä nyansseja luukunottamatta muuttunut viime kaudesta. He ovat kärsivällisiä pallon kanssa ja odottavat vastustajan pakan hajoamista. VPS rankaisee nopeasti virheistä. Meillä on ollut ihan hyviä hetkiä Vaasassa, mutta pelimme onnistuminen vaatii koko joukkueen hereillä olon ja keskittymisen omaan tehtävään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss arvioi.


VPS - Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n ja Ilveksen verkkosivut