Yleisöä 1602

4-4-2
vko.17 // 25.4.2018

VPS ja Ilves tasatulokseen (VPS-Ilves 1-1)

VPS ja Ilves pelasivat Vaasan Elisa Stadionilla 1-1 -tasapelin. Ottelun avausmaalin viimeisteli VPS:n Sebastian Strandvall rangaistuspotkusta ja toisella puoliajalla tulleesta tasoituksesta vastasi Ilveksen Niklas Jokelainen.

Ottelu oli alusta alkaen hyvin tasainen. Jo parin minuutin kohdalla Ilves pääsi laukomaan, mutta heppoinen pallo oli helposti Marko Meeritsin torjuttavissa. Pari minuuttia myöhemmin Sebastian Strandvall ampui vaparin läheltä, mutta Mika Hilander torjui pallon eteensä. Ilves-puolustus putsasi kakkospalloon tulleen Aatu Laatikaisen laukauksen.

Kolmentoista minuutin kohdalla VPS sai rangaistuspotkun, kun Jesper Engström kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Pilkulta Strandvall sijoitti vuorenvarmasti pallon alakulmaan.

Myöhemmin jakson aikana VPS pääsi muutaman kerran nousemaan laitaa pitkin, mutta ei onnistunut luomaan varsinaisia huippupaikkoja hyökkäyksistään. Vastaavasti Ilveksellä ei ollut juuri lainkaan tilanteita jakson lopussa.

Toiselle puoliajalle Ilves tuli energisesti ja VPS:n pelaaminen etenkin pallon kanssa puuroutui. VPS onnistui puolustamaan pitkään tiiviinä etenkin Ilveksen lukuisia keskityksiä ja pakotti tamperelaiset laukomaan kauempaa. Muutamat kaukolaukaukset Meerits vangitsi varmasti.

Tiiviistä puolustuksesta huolimatta aivan ottelun lopussa Ilves onnistui punnertamaan pallon VPS-maaliin. Kun vain pari minuuttia oli peliä jäljellä, Niklas Jokelainen pääsi nikkaamaan pallon lähietäisyydeltä Raidan rysään.

VPS-HJK Elisa Stadionilla sunnuntaina 29.4. kello 17 ja Ilves-SJK Ratinan stadionilla sunnuntaina 29.4. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.