AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 24.4.2018

​Upean uransa päättänyt Veli Lampi nauttii nyt futiksesta fanina

​Upean uransa päättänyt Veli Lampi nauttii nyt futiksesta fanina

Kuva: Juha Tamminen

Veli Lampi päätti upean pelaajauransa viime kauden jälkeen ja on nyt seurannut Veikkausliigaa katsojan ja kannattajan näkövinkkelistä.

Veli Lampi teki komean uran ulkomailla ja kotimaan pelikentillä, mutta Veikkausliigataipale alkoi ja päättyi samassa uniformussa, joka oli VPS:n raitapaita. Päätettyään aktiivipelaajauransa viime kauteen, on Lampi seurannut pelejä katsomosta käsin.

- Ei ole ollut haikeutta tai vaikeutta seurata pelejä sivusta. Toki pieniä hetkellisiä haikeuden tunteita tulee. Inter-ottelua kun olin katsomassa, niin se hetki, kun voitetun ottelun jälkeen käydään kiittämässä faneja. Sitä fiilistä ei muualta saa, Lampi toteaa.

- Kotiin ajellessa haikeus hävisi ja sitten olin vain iloinen joukkueen puolesta, sillä niitä jääkylpyjä ja selkäjumppia joita piti tehdä selvitäkseen taas seuraavasta harjoitusviikosta, ei ole yhtään ikävä, Lampi naurahtaa.

- On ollut kiva seurata fanin roolista tai ylipäätään vain katsella futista. Ei ole stressiä. Sanotaan, että kun uusi kausi alkaa, niin silloin alkaa kaduttamaan, mutta itselläni se on päinvastoin. On tosi kivaa, että kausi alkoi, mutta omalta kohdalta on todella kivaa, että pelaaminen on takanapäin. Nyt saan seurata ja nauttia Veikkausliigasta ja se on muiden homma hoitaa se työ siellä kentällä.

Lampi hoitaa nyt omaa työtään "normaalissa" päivätöissä Taktiko Solutions Oy:ssä. Jalkapallo on edelleen kuvioissa, sillä yhtiö tarjoaa palvelua jalkapallovalmentamiseen tarkoitetun digitaalisen työkalu- ja harjoitepankin muodossa.

- Tämä on enemmän kuin sopiva paketti ensiaskeleena "oikeaan" työelämään. Erilaista hommaa, mutta lajin parissa. Pehmeä lasku, joka on auttanut minua lopettamisprosessini kanssa. Pyrimme viemään pakettiamme eteenpäin ja saada lisää käyttäjiä. Sitä kautta palautetta ja tietoa mitä kehittää. Meillä on hyvä paketti, mutta tiedostamme, että se ei ole vielä valmis, Lampi toteaa.

Veli Lampea ei enää kentän puolella nähdä, mutta mahdollisesti hänet voi bongata keskiviikkona Vaasan Elisa Stadionilla, kun VPS kohtaa Ilveksen.

VPS - Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia