AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2594

VPS
4-5-1
vko.18 // 6.5.2018

Ennakko: TPS-VPS

Ennakko: TPS-VPS

TPS isännöi maanantaina Veritas Stadionilla kaimaseuraansa VPS:aa.

TPS:lla on alla katkera vierastappio IFK Mariehamnille. Tuo peli on päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan puitu läpi ja katseet suunnattu maanantaille.

- Sympaattisen häviäjän rooli on se jota kukaan ei halua, Laurikainen totesi IFK-ottelusta.

- Pelejä on toisaalta niin tiuhaan, että aika nopeasti nämä ottelut nollaantuvat. Koko ajan pyritään parantamaan ja mennään eteenpäin.

Maanantain vastustajan VPS:n osalta Laurikainen antaa varauksettomat kehut päävalmentaja Petri Vuorisen ryhmäänsä iskostamalle pelityylille.

- VPS tunnetaan jo viime kauden pelitavan kautta aika hyvin, joten siihen ei tarvitse niin paljon keskittyä. Pääasia on saada nyt oma peli kuntoon.

- VPS pelaa hyvin omaa peliään, mutta uskon että meillä on eväät sitäkin vastaan. Kova peli varmasti tulee joka tapauksessa, Laurikainen ennakoi.

Ykkösestä nousseen TPS:n kohtaaminen pitkästä aikaa Veikkausliigassa herättää miellyttäviä tunteita Vepsun päävalmentaja Vuorisessa.

- TPS nousi Veikkausliigaan ansaitusti ja on perinteinen seura. Varmasti monet koko Suomessa ovat samaa mieltä, että on hienoa, että he nousivat takaisin liigaan. Tietynlainen kunnioitus seuraa ja sen valmentajaa kohtaan tulee muistaa. Mika Laurikainen on tehnyt hyvää, pitkäjänteistä työtä seurassa. Resurssit eivät ole olleet helpot kun vertaa, mitä ne ovat joskus ennen TPS:ssa olleet, Vuorinen kommentoi.

- Lisäksi pääsemme pelaamaan hienolle stadionille, jossa on puitteet kunnossa, kuten meilläkin. Turkuun on kiva lähteä pelaamaan, Vuorinen jatkoi.

Niklas Friberg on palaamassa TPS:n kokoonpanoon. Rasmus Holma sen sijaan on kysymysmerkki. Pikkukolhuja lukuun ottamatta TPS on muuten täydellä miehistöllä liikkeellä.

VPS:n pelissä on nähty viime peleissä viiden puolustajan linja. Toki neljän linjalla pelatessaan VPS on avannut monesti kolmella. Viiden - tai kolmen, miten kukin haluaa asiaa tulkita - linja on viime peleissä tuonut tiettyä stabiiliutta Vepsun pelaamiseen.

- Totta kai valintoihin vaikuttavat asiat, kuten ketä on käytettävissä, millainen vastustaja on ynnä muuta. Kolmen topparin pelaamisessa on paljon etuja, jotka ovat näkyneet ja toimineet hyvin. Varmasti kaudella tullaan sitä käyttämään, sillä se on tuntunut hyvin stabiililta etenkin puolustussuuntaan. Katsotaan nyt sitten vielä miten TPS:aa vastaan lähdetään, Vuorinen sanaili.

- Periaatteessa pitäisi olla käytettävissä kaikki, jotka olivat viime pelissäkin. Omar Jama on palannut normaalisti harjoituksiin. Toipilaina on todennäköisesti samat nimet muuten kuin viime pelissä.


TPS - VPS Veritas Stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: TPS TV, VPS:n verkkosivut