FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 7.5.2018

TPS-konkari: "Hyvät esitykset pitää saada näkymään tulostaululla"

TPS-konkari: "Hyvät esitykset pitää saada näkymään tulostaululla"

Ääritalo on TPS:n paras maalintekijä kolmella osumallaan. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS:n hyökkääjälle Mika Ääritalolle hyvä pelillinen ilme ei enää riitä. Joukkueen on pakko alkaa napsia myös pisteitä.

Kauden ensimmäiset härkäviikot ovat maanantain jälkeen ohi ja joukkueet palaavat toviksi normaaliin rytmiin. Tiukka pelitahti kuitenkin tuntuu vahvasti pelaajien kropassa, varsinkin vähän kokeneempien kuten Ääritalon.

- Nykyisin kiinnittää enemmän huomiota, että syö kunnolla, juo riittävästi ja malttaa olla paikallaan. Se on auttanut, Ääritalo tietää.

Nykyisin Ääritalo on TPS:n vanhin pelaaja 32 vuoden iässä. Konkari ei ota pukukopissa suurta roolia, mutta näyttää kentällä esimerkkiä nuoremmille pelaajille.

- Niin ne vuodet vierii. Nyt pitää ottaa enemmän vastuuta kentällä, että jokainen jätkä pysyy hereillä. Nuorempana sitä keskittyi enemmän omaan tekemiseen.

TPS on kerännyt neljä pistettä kauden ensimmäisistä otteluista. Voittoja on tullut vain yksi, vaikka esitykset ovat ajoittain olleet pirteitä. Viimeistely maalipaikoissa on ollut heikkoa.

- Pelillisesti olemme olleet joka pelissä hyvin mukana ja olemme luoneet maalipaikkoja. Mutta ei näin jaksaisi kovin kauan jatkaa, että oltaisiin ansaittu sitä ja tätä, koska voittoja meillä on kasassa tasan yksi. Täytyisi saada näkymään se myös siellä tulostaulullakin, Ääritalo painottaa.

- Olemme päästäneet vähän helpompia maaleja myös päälle. Totta kai silloin on vaikeampaa kuin itse ei tee ja vastustaja laittaa harvoista paikoista pallon sisään.

Maanantaina TPS:lla on vastassa VPS, joka palasi voittokantaan viime kierroksella PS Kemiä vastaan. Ääritalo tietää, että tiukka kamppailu on taas tiedossa.

- Kyllä se Vepsun pelitapa on tiedossa kaikilla ja varmasti tulee kova ottelu. Täytyy laittaa sotasuunnitelma pystyyn ja parantaa omaa pallollista pelaamista. Ei parane koko ottelua juosta pallon perässä, Ääritalo tietää.


TPS - VPS Veritas Stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia