4-4-2
vko.36 // 7.9.2017

Turussa päädyttiin pistejakoon (FC Inter-Ilves 2-2)

FC Inter ja Ilves tasasivat pisteet torstaina Turussa 2-2-lukemiin päättyneessä Veikkausliigakahinassa.

Ilves meni johtoon 9. minuutilla Youness Rahimin maalilla, mutta Timo Furuholm toi Interin tasoihin 14. minuutilla. Ilves otti johdon uudelleen 23. minuutin kohdalla Eero Tammisen survoessa pallon turkulaisten maaliin. Toisen puoliajan alussa Inter tuli heti tasoihin Macoumba Kandjin maalilla ja 2-2-lukemat olivat tulostaululla myös ottelun loputtua.

Ilves oli ottelussa ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli. Se onnistui maalinteossa jo pelin yhdeksännellä minuutilla, kun Youness Rahimi latasi pallon 20 metristä maalin vasempaan yläkulmaan.

Inter onnistui tasoittamaan 14. minuutilla, Ilves puolustuksen sekoillessa palautuspallon kanssa. Macoumba Kandji pääsi tilanteessa yksin läpi, mutta hänen yritys oli heikko. Mika Hilanderista kimmonnut pallo päätyi lopulta Timo Furuholmille, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu.

Minuuttia myöhemmin Inter-päädyssä tapahtui. Henrik Moisander sai sormet juuri ja juuri Eero Tammisen keskitykseen, mikä lopulta esti maalin, kun Ilves hyökkääjä ei palloon takatolpalla kunnolla osunut.

Ilveksen Tamminen sai pallon maaliin asti 23. minuutilla, kun Ilves käytti armotta hyväksi Interin pallonmenetyksen keskellä omaa kenttäpuoliskoa. Tamminen laukoi pallon lopulta pienestä kulmasta Moisanderin käsien kautta maaliin.

Maali jäi jakson viimeiseksi ja tauolle mentiin ottelussa tupsukorvien 1-2 johdossa.

Inter tuli toiselle jaksolle vahvasti. Peliä ei oltu pelattu kuin kun 40 sekuntia, kun Kandji laukoi pallon ruuhkasta Ilves-maaliin.

Toisen jakson ensimmäisen kympin aikana tapahtui molemmissa päissä. Inter-maalilla Moisander torjui kolme varmaa maalipaikkaa, paikaten näin toisen maalin hapuiluaan.

Inter-katsomossa sen sijaan riemuittiin, kun joukkue sai rangaistuspotkun, Ilves-puolustajien pelattua palloa kädellään 52. minuutilla. Inter-leirin riemu oli kuitenkin ennenaikaista, Mika Hilanderin torjuttua hienosti Mika Ojalan rankkarin oikeasta kulmasta.

Vauhdikkaan alun jälkeen tapahtumat kentällä tasoittuivat. Kumpikin joukkue yritti vimmatusti tehdä voittomaalia, siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen pinnat jakoon pelitapahtumien perusteella oikeutetusti.

IFK Mariehamn - FC Inter tiistaina 12.9. kello 18:30 Wiklöf Holding Arenalla ja Ilves – RoPS sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Tammelan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut