AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

22

(1-2)

Yleisöä 1813

Ilves
4-4-2
vko.36 // 6.9.2017

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

Inter palaa maaottelutauon jälkeen tositoimiin Veikkausliigassa torstaina kello 18.30, jolloin se kohtaa kotikentällä Ilveksen.

Ottelu alkaa olla Interin viimeinen sauma hinata itsensä vielä mukaan taisteluun sijoituksesta sarjataulukon yläpäässä.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta uskoo, että joukkue pystyy kääntämään kurssinsa jälleen voitolliseksi huomenna.

- Meidän edellinen ottelu RoPS:aa vastaan oli huono monelta osin. Uskon kuitenkin, että se on prosessia ja huomenna palaamme jälleen sille tasolle, missä meidän kuuluu pelillisesti olla, sanoo PIccareta.

Piccaretan mukaan joukkueen pitää parantaa pelillisesti, mikäli se haluaa voittaa huomenna.

- Joukkue haluaa varmasti näyttää. Siitä ei ole epäilystäkään. RoPS-pelistä meidän pitää päästä lähelle omaa tasoamme pelaamisen suhteen. Ilves on haasteena vaikea, mutta jos saamme pelaamisen omalle tasolle, pystymme voittoon, uskoo PIccareta.

Ilves puolestaan on hävinnyt viimeksi kesäkuussa. Kymmenen tappiottoman ottelun putki on siivittänyt tamperelaiset sarjataulukon kolmansiksi. Tasapisteissä oleva FC Lahti pitää kakkospaikkaa ainoastaan paremman maalieron turvin. Pari viikkoa sitten HIFK jäi Tammelassa jalkoihin tuloksella 2-1. Tupsukorvien maaleista vastasivat Eero Tamminen ja Tuco, jolle osuma oli jo yhdestoista tällä kaudella.

Muutaman harvinaisen vapaapäivän jälkeen Ilveksen joukkue on palannut arjen askareisiin päävalmentaja Jarkko Wissin johdolla.

– Maajoukkuetauolta palaaminen on omalla tavallaan haastavaa, kun kokoonpano muuttuu ja vireystila pitää saada takaisin. Fiilis on kuitenkin meidän joukkueessa oikein hyvä. Tämän viikon harjoituksissa on lyöty tempoa lisää ja peräänkuulutan nopeaa reagointia esim. tilanteevaihdoissa, Wiss taustoittaa Ilveksen verkkosivuilla.

Inter saa huomiseen otteluun vahvistusta myös sairastuvalta. Inter-luotsi ottaakin mm. Mika Ojalan ja Lucas Garcian ja RoPS-ottelusta pelikiellon takia sivussa olleen Philip Njokun takaisin ryhmään innolla.

- Meillä on ollut edellisistä otteluista vammojen takia sivussa pelaajia. Nyt saamme tärkeitä pelaajia takaisin mukaan. Se tietää hyvää, päättää PIccareta.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa huomenna pelikieltoaan sovittavat Henri Lehtonen ja Alan Henrique. Vammoista kärsivät vielä Njazi Kuqi ja Niko Markkula.

Ilveksen kokoonpanoon tulee muutoksia. Nuorisomaajoukkueiden mukana tälläkin viikolla pelanneet Lauri Ala-Myllymäki, Johannes Luukkanen ja Niklas Jokelainen eivät välttämättä ole täydessä iskussa heti torstaina. Loukkaantumisiaan parantelevat Emile Paul Tendeng ja Antti Koskinen ovat varmuudella sivussa. Joukkueessa on ollut myös liikkeellä flunssaa, joten lisäpoissaoloja saattaa ilmetä.


FC Inter – Ilves torstaina 7.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut