FC Lahti
4-4-2
vko.33 // 19.8.2017

SJK katkaisi FC Lahden pitkän tappiottoman putken (SJK - FC Lahti 1-0)

SJK katkaisi lauantaina FC Lahden 15 ottelun mittaisen tappiottoman putken, kun se nappasi tiukassa taistelussa 1-0 (0-0) kotivoiton.

SJK:n osumasta vastasi kauden ensimmäisen maalinsa iskenyt Dani Hatakka ottelun 64. peliminuutilla.

FC Lahti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja se loi myös vaarallisimmat maalipaikat. SJK:llakin oli kuitenkin muutama varsin maukas mahdollisuus siirtyä johtoon.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka tuli noin 10 minuutin pelin jälkeen. Billy Ions nousi vasemmalta laidalta ja keskitti takatolpalle Aristote Mbomalle. Mboman laukaus osui tolppaan, kimposi siitä Miikka Mujusen ja Mboman kautta päätyrajasta yli. Alussa Billy Ions pelasi totutusti vasemmalla laidalla, Kaine Sheppard aloitti keskellä, ja Aristote Mboma hieman poikkeuksellisesti oikealla laidalla. Noin 20 minuutin kohdalla Mboma siirtyi keskelle, Ions oikeaan laitaan ja Sheppard vasemmalle.

Vajaan vartin kohdalla FC Lahden Santeri Hostikka laukoi hyvän kudin boksin rajalta, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Vähän myöhemmin Aleksi Paananen laukoi keskeltä, mutta veto myös suuntautui keskelle päin Mihkel Aksalua.

Puolen tunnin kohdalla Kaine Sheppard lähetti Billy Ionsin vauhtiin oikealla laidalla. Ions leikkasi boksiin, ohitti laitapuolustaja Hassan Sesayn, mutta veto painui ohi maalin.

Lahdella oli ensimmäisen puoliajan lopulla vielä tukku hyviä maalipaikkoja. Hendrik Helmken kulmapotku aiheutti SJK:n maalille pienimuotoisen hässäkän, jonka Mehmet Hetemaj purki komealla saksipotkulla. Pallo kuitenkin palautui sekavan tilanteen jälkeen SJK:n boksiin, ja Marko Simonovski pääse laukomaan vapaasti, mutta sihti ei ollut kohdillaan. Pari minuuttia myöhemmin Simonovski yritti uudelleen suunnilleen samasta paikasta, mutta jälleen veto meni ohi. Myös Steniolla oli loistava paikka avauspuoliajalla boksissa, mutta veto jäi löysäksi.

Ensimmäisen puoliajan alussa sekä Mehmet Hetemaj että Loorents Hertsi loukkaantuivat, ja molemmat jättivät kentän 45 minuutin jälkeen.

Toiselle puoliajalla SJK tulikin paljon vahvempana. Jo toisella minuutilla Johannes Laaksonen ja SJK:n hyökkäyskolmikko pelasivat vetopaikan Obed Malololle, mutta hänen kutinsa meni ohi maalin. Vähän myöhemmin Totti prässäsi rajusti ja riisti pallon tyylikkäästi Igor Jovanovicilta. Hän keskitti boksiin kohti Kaine Sheppardia, mutta hän ei palloa saanut. Pallo tuli takatolpalle Malololle, jonka jatko ei kuitenkaan onnistunut.

Joel Mero pelasi tänään debyyttiottelunsa SJK:n edustusjoukkueessa, ja pelasikin erinomaisesti. Kovin paljon vaikeampaa paikkaa ei debyytille olisi voinut kuvitella, sillä vastassa oli Meron kasvattajaseura ja hurjassa tappiottomien otteluiden putkessa ollut FC Lahti. Kaukana ei ollut Meron maalikaan 50. minuutilla, mutta topparin hurja kaukolaukaus meni hieman yli maalin.

Tunnin kohdalla Timo Tahvanaisen pitkä syöttö tavoitti Billy Ionsin, joka lähti rynnistämään kohti maalia. Totti vei omalla juoksullaan yhden puolustajan ulos tilanteesta, ja Ionsille aukesi tilaa vetää. Ions laukoi, ja Miikka Mujunen torjui vain vaivoin kulmapotkuksi. Obed Malolo asettui pallon taakse ja keskitti takatolpalle, jonne Dani Hatakka, Joel Mero ja Vahid Hambo rynnistivät. Heistä Hatakka puski pallon maaliin, ja avasi maalitilinsä SJK:ssa varsin upeaan saumaan.

Juuri ennen maalia kentälle tullut Vahid Hambo pelasi hyvin yhteen Billy Ionsin kanssa, mutta Miikka Mujusen hyvä vastaantulo esti 2-0-maalin syntymisen. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Ionsilla oli uusi paikka, mutta Mujunen torjui jälleen, vaikka pallo otti pienen kimmokkeen Sesaysta. Pian tämän jälkeen Laaksonen laukoi hienosti, mutta hyvän pelin pelannut Mujunen torjui.

Lisäajalla Mihkel Aksalu sai kauden viidennen varoituksensa, mikä tarkoittaa, että hän on sivussa seuraavasta ottelusta.

SJK:n johto kesti loppuun saakka, ja voiton myötä SJK on entistä vahvemmin mukana mitalitaistelussa.

SJK-JJK lauantaina 26.8. klo 18.00 OmaSP Stadionilla ja FC Lahti-PS Kemi lauantaina 26.8. klo 17.00 Lahden Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut