AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

11

(1-0)

Yleisöä 3051

FC Lahti
2-2-2
vko.14 // 7.4.2017

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Veikkausliiga pyörähtää Ilveksen osalta pitkän odotuksen jälkeen käyntiin lauantaina. Tamperelaiset saavat avauskierroksella vastaansa FC Lahden.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen oli Respect Suomen Cupin lohko-ottelu tammikuussa, jonka Ilves voitti Mukkulan hallissa lukemin 2-0. Tuolloin Jani Tanska rokotti entistä seuraansa puskemalla pallon kulmapotkusta sisään ja Tuure Siira tuplasi lukemat komealla vapaapotkullaan 20 metristä. Edellisessä liigakohtaamisessa pisteet tasattiin 0-0-tuloksella lokakuun vihmassa Lahden Stadionilla.

Viime kaudella viidenneksi sijoittunut Jarkko Wissin luotsaama Ilves lähtee hyvistä asetelmista alkavaan kauteen. Suomen Cupin pelit sujuivat mallikkaasti. Tiukassa välieräottelussa viime lauantaina tie nousi lopulta pystyyn väkivahvaa HJK:ta vastaan 0-1-lukemin, mutta pelillisesti ilme oli positiivinen. Ulkokentille harjoittelemaan siirtyneet tupsukorvat ovat hioneet taktiset kuviot kuntoon ja tunnelma on odottava.

– Pre-season oli arvosanaltaan lähes kiitettävä. Meillä on paljon variaatioita pelitavoissa ja eri pelipaikoilla on kova kilpailu. Olemme viime kauteen verrattuna monipuolisempia ja taso ei heittele niin paljoa. Lahti on ainakin talven peleissä pyrkinyt kovaan prässiin ja suunnanmuutospeliin. Tarkkoina saamme olla, Wiss ennakoi.

Ilves-puolustuksen rivit ovat vielä hieman rikkonaiset. Laitapakin tontilla viihtyvät Teemu Penninkangas, Antti Koskinen ja Tariq Kazi tekevät kuntoutustyötä loukkaantumisten jäljiltä, joten he ovat varmuudella poissa lauantain kokoonpanosta. Muilla pelipaikoilla rosteri on täydessä iskussa. Monissa ennakkoarvioissa Ilveksen odotetaan taistelevan mitaleista, jopa siitä kaikkein kirkkaimmasta.

FC Lahti aloitti kauden keskiviikkona Seinäjoella, josta tuliaisena oli tasapelipiste. Tulos oli kelvollinen sarja-avauksesta, varsinkin kun se tuli yhtä suosikkia vastaan. Lisäksi kuhnureiden esitys oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja joukkue paransi otteitaan pelin edetessä.

- Ensimmäisen pelin jännitys on ohi ja ilmapiiri joukkueessa on hyvin innostunut sekä motivoitunut. Hyvä startti näkyy siinä, kaikki ovat täynnä intoa, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kommentoi.

- Tästä on tulossa täysin erilainen kamppailu jo pelkästään sen takia, että Ilveksen pelitapa on hyvin erilainen verrattuna SJK:hon. Tietysti olemme miettineet ja analysoineet vastustajan tarkasti. Heidän vahvuudet ja heikkoudet ovat löydetty, luotsi lisää.

Kuhnureiden pelaajatilanne muuttuu aavistuksen SJK-ottelusta. Stenion pelilupaa odotellaan edelleen ja oletusarvo on, että brassihyökkääjä saattaa tehdä huomenna liigadebyyttinsä. Poissa sen sijaan ovat Hassan Sesay, Pyry Kärkkäinen sekä Pavel Osipov.


Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut