AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 8.4.2017

Wiss osaa varoa: "Lahti oli hyvä keskiviikkona"

Wiss osaa varoa: "Lahti oli hyvä keskiviikkona"

"Jallu" korostaa kaksinkamppailuje merkitystä avausottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakausi Ilveksen osalta pyörähtää käyntiin lauantaina iltapäivällä Ratinan stadionilla.

Kausi Ilveksellä käynnistyy FC Lahtea vastaan, jolla on jo yksi liigaottelu pelattuna. Päävalmentaja Jarkko Wiss oli paikan päällä Seinäjoella katsomassa keskiviikkoista SJK-peliä, josta lahtelaiset saivat 1-1-lukemilla vieraspisteen matkaansa.

– Lahti oli hyvä. Ottelun edetessä he ottivat enemmän ja enemmän peliä haltuun. Etenkin keskikentän kolmikko osoitti taitavuutensa. Meidän ohjauspelin pitää toimia hyvin, jotta saadaan tilanteenvaihtoja aikaiseksi. Heillä on ollut melko paljon vaihtuvuutta, joten katsotaan nyt mitä sieltä tulee eteen ja reagoidaan siihen. Tänään [perjantaina] on käyty joukkueen kanssa taktiikkaa läpi ja vaihtoehdot ovat kyllä tiedossa, Wiss kertoo.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Ratinassa, mutta sillä ei ole suurta painoarvoa pelillisesti.

– Kauden ensimmäisissä otteluissa korostuu aina kaksinkamppailupelaaminen, oli kenttä mikä tahansa. Meillä pitää olla ryhtiliikettä ja terävyyttä irtopalloissa. Nurmi on näyttänyt olevan ok.

Viime kaudella Veikkausliigan väriläiskäksi kohonnut Ilves on herättänyt jalkapalloväen kiinnostuksen entisestään. Wiss ei tuudittaudu menestyspuheisiin, vaan painottaa keskittymistä omaan tekemiseen.

– Toki kauden alkua on odotettu jännityksellä, mutta ei meillä mitään paineita ole. Ihmiset ottavat meidät vakavasti, ja se pitää ottaa vain positiivisena. Meillä on hyvä ryhmä ja kilpailua pelipaikoista. Viime kaudella kaikki eivät vielä tienneet aseitamme. Nyt sitä samaa tasoa pidetään päivittäin yllä, Wiss summaa tilannetta.

Lisää uutisia