AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 8.4.2017

Ilveksen Miettunen: "Hienoa päästä sarjapelien kimppuun"

Ilveksen Miettunen: "Hienoa päästä sarjapelien kimppuun"

Tatu Miettunen lähtee täyttämään yleisön odotuksia. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves avaa Veikkausliigakautensa lauantaina kotiottelulla FC Lahtea vastaan ja odotukset ovat korkealla.

Ilveksen nuori toppari Tatu Miettunen on joukkueen puolustuksen kulmakiviä. Seuran oma kasvatti teki läpimurtonsa pääsarjatasolla viimeistään edellisvuonna. Kauden 2016 aikana kertyi 32 ottelua ja avausmaali Veikkausliigassa. 21-vuotias pitää jalat tiukasti maassa, mutta ei peittele innostustaan pelipäivän alla.

– Pitkä harjoituskausi on alla, joten on hienoa päästä ulos sarjapelien kimppuun. Viime kauteen verrattuna nyt on mielestäni mukavammat asetelmat. Lähdemme voittamaan joka ottelua, emmekä vain tappelemaan. Ei siitä mitään paineita kuitenkaan oteta. Yleisöllä on toki enemmän odotuksia, mutta mehän lähdemme niitä täyttämään, Miettunen hymyilee.

Vastustajaa Miettunen arvioi hiukan varovaisin sanankääntein.

– FC Lahti vaikuttaa melko erilaiselta kuin viimeksi tammikuun kohtaamisessamme. Heillä on paljon uusia pelaajia etenkin puolustuksessa. Heillä on hyvä kurinalainen matsi nyt alla, jossa he puolustivat syvällä ja iskivät kovaa vastaan. Meidän pitää olla tarkkana, Miettunen päättää.


Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia