AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2017

Korkeakunnas: ”Meillä oli koko ajan nouseva trendi”

Korkeakunnas: ”Meillä oli koko ajan nouseva trendi”

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti nousi tappioasemasta 1-1 (0-0)-tasapeliin keskiviikkona SJK:n vieraana. Kuhnureiden ainoasta maalista vastasi debytantti Marko Simonovski.

SJK sai ottelussa rangaistuspotkun Kalle Taimen rikottua Billy Ionsia 72. minuutilla. Ions ampui pallon pilkulta selvästi ohi maalin, mutta erotuomari Jari Järvinen hylkäsi potkun lahtelaisten juostua boksiin liian aikaisin. Pallo laitettiin uudelleen täplälle ja tällä kertaa Ions ei erehtynyt, vaan SJK siirtyi 1-0-johtoon.

FC Lahti teki tämän jälkeen kaikkensa saadakseen pelin tasoihin ja niin Hendrik Helmke kuin Pavel Nazimovkin olivat lähellä maalintekoa. Lopulta se oli Marko Simonovski, joka onnistui toimittamaan pallon verkkoihin 82. minuutilla. Igor Jovanovic jatkoi kulmapotkun makedonialaiselle, joka ohjasi ensimmäisen Veikkausliigaosumansa lähietäisyydeltä maaliin.

Nazimov ampui vielä kertaalleen pallon tolppaan, mutta lopulta pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella. FC Lahden kippari Mikko Hauhia oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteeseen, vaikka harmittelikin hukattuja maalipaikkoja.

- Voittokin oli tänään otettavissa, mutta tulimme takaa rinnalle, niin pitää olla tyytyväinen, kapteeni Mikko Hauhia totesi heti ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli myös tyytyväinen kuhnureiden noustua tappioasemasta tasoihin.

- Meillä oli vaikea alku, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin pääsimme mukaan. Loppu olikin sitten täysin meidän hallintaa. Olen myös tyytyväinen, ettei uskomme loppunut takaiskusta huolimatta. Meillä oli koko ajan nouseva trendi pelissä, "Toke" kertoi.

- Tietysti myös Simonovskin maali debyytissä oli iso asia. On tärkeää, että hyökkääjät saavat heti onnistumisia.

Alun perin FC Lahden hyökkäyksessä piti aloittaa brassihyökkääjä Stenio, mutta hänen pelilupansa ei ehtinyt kuntoon ennen alkuvihellystä.


Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia