4-4-1
vko.28 // 13.7.2016

VPS nousi voittoon (VPS-PK-35 Vantaa 2-1)

Pyry Soiri iski Vepsun voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS nousi viimeisen 20-minuuttisen aikana takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon PK-35 Vantaasta keskiviikkona.

Ilari Äijälä vei vantaalaiset johtoon toisen puoliajan alussa, mutta VPS käänsi ottelun edeukseen Sebastian Strandvallin ja Pyry Soirin maaleilla.

Avausjaksolla mentiin melkoista hurlumheitä päädystä päätyyn. Kumpikin joukkue loi maalipaikkoja, joskin VPS sai rakennettua muutaman enemmän. Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaan kummassakin päädyssä maalivahdit Daniel Kollar (PK) ja Evgeni Kobozev (VPS) pelasivat mainiosti.

Jakson loppua kohti peli hieman rauhoittui ja tauolle siirryttiin siis pyöreissä 0-0 -lukemissa.

Kontrollista huolimatta PK-35 Vantaa teki ottelun avausmaalin 52. peliminuutilla, kun Ilari Äijälä ampui Aleksi Ristolan laukauksen jatkopallon VPS-rysään.

VPS ei tästä lannistunut, vaan piti palloa halliten kenttätapahtumia hienokseltaan. Lopulta Sebastian Strandvallin upea vapaapotku rankkarialueen rajalta tasoitti ottelun 75 minuutin kohdalla. Vain neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Pyry Soiri ampui oman epäonnistuneen rangaistuspotkunsa paluupallon maaliin ja voittolukemat kirjattiin 2-1.

HIFK - VPS maanantaina 18.7. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja PK-35 Vantaa - IFK Mariehamn sunnuntaina 17.7. kello 18.30 Myyrmäen stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.