AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

21

(0-0)

Yleisöä 2966

PK-35 Vantaa
4-4-1
vko.28 // 12.7.2016

Ennakko: VPS-PK-35 Vantaa

Ennakko: VPS-PK-35 Vantaa

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona 13.7. PK-35 Vantaan Elisa stadionilla. Ottelu alkaa kello 18:30.

PK-35 Vantaa on keskiviikon otteluun lähdettäessä sarjataulukon viimeisenä, mutta piste-eroa putoamisviivan yläpuolella majailevaan ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen FC Interiin on vain yksi piste. Vaikka matka kuiville on lyhyt, Punamustien pistetarve on akuutti. Joukkue valmistautuu VPS-otteluun huolellisesti, sillä joukkue lähti matkaan jo tiistaina aamupäivästä.

PK-35 Vantaa ja VPS ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tänä vuonna. VPS haki huhtikuussa Myyrmäestä pisteet 0-2-voitolla Pyry Soirin ja Loorents Hertsin osumilla. Tuolloin Punamustien urakka vaikeutui reilun tunnin pelin jälkeen, kun maalivahti Daniel Kollar ajettiin kentältä.

– Meillä on viime aikoina ollut paljon samantyyppisiä vastustajia. PK-35 Vantaa on erilainen. He pelaavat eri pelijärjestelmällä kuin useimmat muut, mikä jo itsessään tekee heistä erilaisen. He ovat muuttaneet hieman pelitapaansa alkukaudesta, joten vastassa on myös erilainen PK-35, mitä he olivat keväällä, VPS-luotsi Petri Vuorinen analysoi.

Joukkueesta lähti melko laaja espanjalaiskaarti kesken kauden. Pahimmillaan joukkueessa on huhuiltu olleen jonkinlaisia sisäisiä ristiriitoja. Pelit ovat viime aikoina sujuneet kuitenkin mukiin menevästi. Myös päävalmentaja Vuorinen pysyy nöyränä, vaikka vastassa on sarjajumbo.

– Heillä on käytettävissään nyt erityyppisiä pelaajia, kun espanjalaiset ovat lähteneet. He ovat tuottaneet vastustajilleen vaikeuksia viime peleissä ja he ovat pelanneet hyvin, vaikkei se ole näkynyt tuloksissa. Heillä on paljon hyviä pelaajia, joten vastus on kova.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi tietää, että joukkue kaipaa kipeästi sarjapisteitä. Samalla hän on kuitenkin luottavainen, että viime pelien pirteät peliesitykset tuottavat tuloksia.

– Uskon, että siitä tulee ihan hyvä peli, jos lähdemme otteluun samalla asenteella kuin viime otteluissa ja vähän skarppaamme omassa päässä. Etenkin jos pystymme jatkamaan siitä SJK-pelin toisen jakson kaltaista peliä, uskon meidän saavan Vaasasta jotain mukaamme, Kuqi tuumi.

– Nyt kyseessä on toki jälleen eri peli ja eri vastustaja. He ovat pelanneet tällä kaudella vähän eri tavalla kuin VPS:ltä on yleensä totuttu näkemään.

Päällimmäisenä vantaalaispelaajistosta nousee Njazi Kuqi, joka on iskenyt tämän kauden Veikkausliigassa jo seitsemän osumaa, ollen maalipörssin jaetulla kakkossijalla. Vuorinen nostaa esiin myös pari muuta pelaajaa.

– Toppareillemme on varmasti hyvä haaste kohdata Euroopassa pelannut, hyvin viimeistelevä target-kärki, jollainen Kuqi on. Hän on kuitenkin tehnyt paljon maaleja myös jaloilla, joten hän ei ole pelkästään hyvä kohdepelaaja ja tiputtelija, vaan taitaa viimeistelyn monipuolisesti, Vuorinen sanoo.

– Kim Raimi on ollut johtava pelaaja vantaalaisille jo pitkään. Keskikentällä on liikkuvia ja taitavia pelaajia, joista esimerkkinä vaikkapa Lucas Kaufmann.

Keskiviikon pelistä ovat poissa Vepsun osalta loukkaantuneet Jesper Engström ja Arttu Nuutinen, jotka treenaavat jo oman ohjelman mukaan joukkueen mukana, sekä Aatu Laatikainen. Juuso Kevari pelaa jenkkijoukkue FC Bridgesin mukana treenipelejä Ruotsissa.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on keskiviikon ottelun alla hyvä. Ainoastaan Kosta Manev sekä Punamustien nuorisokaartiin lukeutuvat Jalmari Karvinen, Ahmed Said Ahmed ja Altin Ademaj eivät matkusta Pohjanmaalle.


VPS - PK-35 Vantaa keskiviikkona 13.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, PK-35 Vantaan verkkosivut