AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 4219

FC Inter
3-5-2
vko.36 // 8.9.2016

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta perjantaina myös Seinäjoella, kun SJK kohtaa OmaSp Stadionin iltavalaistuksessa FC Interin.

Kentälle juoksee pienen tauon jälkeen kaksi varmasti nälkäistä joukkuetta.

- Maaottelutauon jälkeen kiva päästä pelaamaan taas Veikkausliigaa. Syyskuu on meille erittäin tärkeä kuukausi. Paljon pelejä ja nimenomaan paljon tärkeitä pelejä. Nyt on oikeastaan viimeinen hetki, jos me haluamme saavuttaa jotain tältä kaudelta, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari painokkaasti.

SJK pelasi kokonaisuutena hyvän elokuun, mutta elokuu päättyi isoon pettymykseen Helsingissä IFK:n vieraana. Syyskuussa SJK kohtaa kuitenkin kaikki kärkijoukkueet kertaalleen. Veikkausliigan lisäksi SJK pelaa Suomen Cupin Finaalissa Tampereella 24.9. Finaaliin järjestetään Seinäjoelta bussikuljetukset, joista voit lukea lisää omasta uutisestaan.

- Ainoastaan se mitä me voidaan nyt tehdä, mikä on ollut meidän koko kauden ongelma, on että meidän hyvää peliä on seurannut keskinkertainen peli. Ja jos haluamme pärjätä, niin meidän täytyy nostaa meidän peruspelaamisen taso paljon korkeammalle, niin voimme pärjätä tässä sarjassa, sanoo Valakari.

Perjantaiseen otteluun Interin joukkue puolestaan valmistautuu vähän poikkeavalla tavalla.

- Matkustamme Seinäjoelle jo torstaina. Siellä on uusi kenttä, johon pääsemme tutustumaan illan harjoituksissa, sanoo päävalmentaja Shefki Kuqi.

Perjantaisen SJK-ottelun jälkeen Inter pelaa jälleen kotikentällä. Vastaan asettuu tuolloin Interin kanssa suoran säilyjän paikasta kilpaileva HIFK. Kuqi ei kuitenkaan halua miettiä tuota ottelua. Kaikki fokus on kohdistettu perjantain SJK-peliin.

- Maanantain peli on meille tärkeä, mutta tällä hetkellä kaikki fokus on perjantain SJK-ottelussa. Tavoitteena on saada sieltä hyvä tulos. Sen jälkeen ajattelemme HIFK-ottelua, painottaa Kuqi.

Kaikkiaan kuusi SJK:n pelaajaa osallistui maajoukkuetehtävin parin viime viikona aikana. MM-karsinnoissa A-maajoukkuetasolla oli mukana SJK:n tuore puolustajahankinta Juhani Ojala, Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen valittu Marc Vales ja SJK-kapteeni Mihkel Aksalu. U21 EM-karsinnoissa oli mukana Matej Hradecky, Matti Klinga ja Youness Rahimi. Kaikki kuusi pelaajaa on nyt kuitenkin palannut Seinäjoelle terveina ja valmiina edustamaan SJK:ta perjantaina. Juhani Ojalalle perjantain ottelu on samalla hänen debyyttinsä SJK:ssa. Ojalan lisäksi kotidebyyttiä odottelee uusi hyökkääjävahvistus Billy Ions ja puolustaja Aimar. Ions ehti jo pelata elokuun päättäneessä HIFK-vierasottelussa. Aimar ei ole vielä pelannut SJK:n edustuksen paidassa.

Maajoukkuetauon aikana SJK on hionut peliään ja sivussa olleet pelaajat ovat päässeet pikku kolhujen jälkeen taas täyteen pelikuntoon. Siten Simo Valakari pääsee valitsemaan joukkueensa perjantaina täysin terveestä ja ilman pelikieltoja olevasta ryhmästä.

Myös Interin tilannetta helpottavat vammojen takia pitkäänkin sivussa olleiden pelaajien paluut harjoituskentälle. Tämä tuo lisävaihtoehtoja valmennusjohdolle, mikä on aina hyvä asia.

- Terveystilanne näyttää paremmalta. Pitkään sivussa olleet Henrik Moisander ja Adama Tamboura ovat harjoitelleet joukkueen mukana ja ovat vähitellen myös pelikunnossa, sanoo päävalmentaja Shefki Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat kuitenkin pitkäaikaispotilaat Pape Sow ja Oskari Qvick. Myös Joni Aho, Lucas Garcia ja Kennedy Nwanganga ovat sivussa huomenna.


SJK-FC Inter perjantaina 9.9. kello 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut