AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 4219

FC Inter
3-5-2
vko.36 // 9.9.2016

SJK palasi voittojen tielle (SJK-FC Inter 1-0)

SJK palasi voittojen tielle (SJK-FC Inter 1-0)

Simo Valakarin käskyttämä SJK otti perjantaina 1-0-kotivoiton FC Interistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Edellisen ottelunsa HIFK:lle hävinnyt SJK kukisti perjantai-iltana FC Interin Seinäjoen OmaSP Stadionilla.

SJK aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla. Mehmet Hetemaj'n syöttö tavoitti Billy Ionsin. Ions harhautteli tiensä vetopaikkaan ja sijoitti pallon komeasti takakulmaan. Ihan hyvä kotidebyytti.

13. minuutilla Solomon Duah keskitti, Njazi Kuqi jatkoi ja Bajram Nebija pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Nebijan yrityksen jälkeen pallo jäi vielä pyörimään maalille, mutta SJK:n puolustus selvitti tilanteen lopulta.

18. minuutilla Ions antoi nappikeskityksen Roope Riskille, joka ei kuitenkaan päässyt kunnolla pallon päälle ja pusku suuntautui yli maalin. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Johannes Laaksonen laukoi kaukaa hyvin, mutta veto suuntautui hieman ohi maalin.

SJK-debyyttinsä tehnyt Aimar teki hienoja nousuja oikean pakin tontilta. 26. minuutilla hän keskitti takatolpalle Roope Riskille, jonka komea volley meni harmittavasti ohi maalin.

Richard Dorman petasi Roope Riskille erinomaisen maalipaikan 71. minuutilla, mutta Riskin laukaus suuntautui ohi maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Dorman syötti Riskin puolittain läpi. Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi laukoi pienestä kulmasta hyvin, mutta pallo vieri hieman takatolpan ohi.

Toisella puoliajalla otteet kovenivat ja tunteet kuumenivat. 80. minuutilla Faith Friday Obilor teloi kyynärpäällään Mehmet Hetemaj'ta. Ensin varoituksen sai vain Hetemaj, mutta lopulta kortti nousi myös Obilorille, jolla oli jo keltainen alla. Obilorin ulosajo roikkui ilmassa jo paria minuuttia aiemmin.

Poikkeuksellisesti keskikentän pohjalla pelanneen Obilorin ulosajo ei luonnollisestikaan edesauttanut Interin takaa-ajoa. Lisäajalla Njazi Kuqi pääsi kuitenkin laukomaan boksissa, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Lisäajalla SJK:n 2-0-maali oli lähellä, kun Matti Klinga laukoi boksin rajalta, mutta Jukka Lehtovaara sai kätensä väliin.


RoPS-SJK maanantaina 12.9. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä ja FC Inter-HIFK maanantaina 12.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.