Yleisöä 2115

4-5-1
vko.38 // 21.9.2016

Ilves nousi voittoon Kuopiossa (KuPS-Ilves 1-2)

Ilves ei hätkähtänyt maalin tappioasemasta vaan nousi 2-1 -vierasvoittoon KuPSista. Juha Hakola osui isännille, mutta Mikael Soisalo ja Lauri Ala-Myllymäki käänsivät pelin vieraille.

Ilves sai ensimmäisen vaaratilanteensa 7. peliminuutin kulmapotkusta, josta päästiin puskemaan vaarallisesti kohti KuPS-maalia. Puolustus peitti puskun. Peli eteni tasaisissa merkeissä aina ensi jakson loppupuolelle saakka, jolloin KuPS pääsi hyökkäämään voimakkaasti. Gbolahan Salami syötti eteenpäin Sasa Jovovicille, jonka hyvä yritys kilpistyi Ilves-puolustukseen (39 min). Lopussa tuli vielä yksi kova KuPS-laukaus, joka torjuttiin kulmapotkuksi ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisella jaksolla nähtiin värikkäitä ja kiihkeitä pelitapahtumia. Kuopiolaiset pääsivät johtoasemaan, kun Juha Hakola laukoi kulmapotkun ja pallo meni sisään Ilveksen puolustajan kautta: oma maali ja 1-0 tulostaululle. Kuopiolaiset eivät olleet voittaneet Ilvestä liigassa 2015 eikä 2016, nyt oli odotettu voitto tulossa.

Ilveksen tasoitus oli täpärällä 55 peliminuutin kohdalla. Pallo pamahti KuPS-maalin ylärimaan pudoten viivan päälle ja sitä kautta takaisin peliin. Pallo ei käynyt maalissa ja tilanteesta tuli kulmapotku Ilvekselle.

Pelitapahtumat sähköistyivät tunnin jälkeen. KuPS-hyökkääjä Gbolahan Salamille nostettiin ensin illan toinen keltainen kortti, mikä tiesi ulosajoa ja kentältä poistoa (66 min). Kuopiolaiset joutuivat pelaamaan loppuajan yhden vajaalla. Peli ehti edetä parisen minuuttia kiihkeissä tunnelmissa, kunnes KuPS:n rangaistusalueella havaittiin käsivirhe ja pallo vietiin pilkulle. Mikael Soisalo laukoi vuorenvarmasti 1-1 (68 min).

KuPS:n Petteri Pennanen keskitti vapaapotkun, jossa pallo kävi Ilveksen maaliviivalla mennen kulmapotkuksi (74 min). Kentälle vaihdettu hyökkääjä Saku Savolainen pääsi etutolpalta yrittämään maalintekoa, Ilves-vahti Mika Hilander otti pallon haltuunsa (82 min).

Ilves iski hienon voittomaalinsa 85 minuutin kohdalla. Lauri Ala-Myllymäki laukoi pallon kauniisti kierteellä tolpan kautta sisään ja Ilves siirtyi 1-2-johtoon. Tuomas Rannankarilla oli hyvä puskupaikka (88 min) ja Saku Savolaisella samoin erinomainen tekopaikka (89 min), kumpikaan ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja Ilves kesti.

Lopussa nähtiin lisää dramatiikkaa. KuPS-maalivahti Johannes Kreidl ajettiin kentältä suoralla punaisella ja kotijoukkue joutui taistelemaan viimeiset lisäaikaminuutit kahden vajaalla. Kaikki vaihdot oli jo tehty, joten jonkun kenttäpelaajan oli mentävä tolppien väliin. Tehtävä lankesi hyökkääjä Saku Savolaiselle, joka ehtikin tehdä kaksi hienoa torjuntaa varmoin ottein. Savolainen onnistui tehtävässään hienosti saaden yleisöltä raikuvat aplodit.

Viimeiset minuutit taisteltiin kuumissa tunnelmissa. Ilves onnistui jälleen kerran kukistamaan kuopiolaiset Veikkausliigassa ja Ilves jatkaa mitalin ja europaikan metsästystä hyvistä asemista.

SJK-KuPS keskiviikkona 28.9. kello 18.30 OmaSP Stadionilla ja Ilves-PS Kemi sunnuntaina 25.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.