AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2016

KuPS:n Saku Savolainen onnistui maalivahdin pelipaikalla

KuPS:n Saku Savolainen onnistui maalivahdin pelipaikalla

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Saku Savolainen joutui keskiviikkoiltana erikoiseen pelitilanteeseen.

Kiihkeissä tunnelmissa edennyt Ilves-ottelu oli kääntymässä lisäaikaminuuteilleen, kun maalivahti Johannes Kreidl sai punaisen kortin joutuen poistumaan kentältä.

Savolainen sai komennuksen maalivahdin pelipaikalle. Saku veti mustan pelipaidan ylleen ja pisti hanskat käteen ja ehti pelata tolppien välissä viitisen minuuttia pitäen maaliverkon puhtaana. Historiatilastoihin merkitään siten Sakulle harvinaislaatuinen nollapeli Veikkausliigaottelun maalivahtina.

- Joskus kymmenvuotiaana olen pelannut viimeksi maalivahtina. Se tapahtui Kokkola Cupissa joskus kymmenen vuotta sitten PK-37:n junnuissa pelatessani. Nyt oli kaikki pelaajavaihdot jo tehty, joten jonkun oli vaan maalille mentävä. Penkiltä tuli komento. Muutama pallo ehti tulla kohti maalia ja lopussa Paul Tendeng pääsi vielä vetämään, tein siinä molempien käsien torjunnan, Savolainen kertoo.

Kotiyleisö pääsi hurraamaan Sakun onnistuneille torjunnoille. Keskiviikon kotiottelussa taisteltiin tärkeistä liigapisteistä. Värikkäitä käänteitä sisältänyt peli päättyi Ilveksen riehakkaisiin voitonjuhliin ja kotijoukkueen isoon pettymykseen.

- Tärkeä peli se oli. Samoista sijoista me taistellaan Ilveksen kanssa vieläkin. Ikävä tappio meille ja koko joukkue oli pettynyt. Viisi peliä on vielä jäljellä, seuraavaksi SJK ja sitä peliä pitää meidän lähteä voittamaan, Saku toteaa.


SJK-KuPS keskiviikkona 28.9. kello 18.30 OmaSP Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia