4-4-2
vko.39 // 2.10.2016

FC Interin pisteputki jatkuu (KuPS-FC Inter 0-2)

FC Inter otti sunnuntaina 2-0-vierasvoiton Kuopiossa.

FC Inter pelasi sunnuntaina jo viidennen peräkkäisen tappiottoman ottelun. Turkulaisjoukkue haki pyhänä täyden pistepotin Kuopiosta, kun KuPS kaatui 2-0.

Solomon Duah vei sinimustat johtoon 11. minuutilla. Kosta Manev lisäsi johdon vain muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä.

KuPS aloitti ottelun hyvällä vauhdilla hyökäten kolmesti ensimmäisen kymppiminuutin aikana (6 min, 8 min, 9 min). Hyvät tilanteet vesittyivät huonoihin loppuratkaisuihin ja Inter pääsi kuin varkain johtoasemaan 11 peliminuutin kohdalla: hyökkääjä Njazi Kuqin syöttö kimposi KuPS-puolustuksen kautta eteenpäin Solomon Duahille, joka pääsi laukomaan tarkasti tolpan kautta 0-1. Inter pääsi maalin ansiosta vahvaan asemaan.

Peli eteni maalin jälkeen Interin hienoisessa hallinnassa. Inter sai uuden tilaisuuden puolen tunnin jälkeen, jolloin Kuqi syötti maalin eteen Adama Tambouralle, pallo meni KuPs-maalin ohitse (35 min). Inter iski toisen osumansa kulmapotkusta: Petros Kanakoudis keskitti pallon maalille ja Kosta Manev puski komeasti 0-2 (37 min). Näissä lukemissa mentiin tauolle.

KuPS tuli toiselle jaksolle terävämmällä liikkeellä ja hyviä tilanteita alkoi tulla. Parhaimmat tilanteet kehittyivät Ilmari Niskasen ja Tuomas Rannankarin vauhdikkaiden laitanousujen kautta. KuPS sai toisen puoliajan alkuun hyvästä paikasta vapaapotkun, joka vedettiin maalin ohitse (49 min). Rannankarin keskittämä vauhtipallo meni maalin edestä läpi (52 min).

Interin maalille tuli kiperä paikka, jossa maalivahti Jukka Lehtovaara otti osumaa loukkaantuen lievästi (62 min). Lehtovaara pystyi jatkamaan pelaamista. Hyökkääjä Solomon Duan viimeisteli jo 0-3, osuma hylättiin paitsiona (66 min).

KuPS rakensi hyvän tekopaikan 80 peliminuutilla. Petteri Pennanen harhautteli päädyssä syöttäen etutolpalle, josta Urho Nissilä latasi lähietäisyydeltä ohi. Rannankari pääsi tämän jälkeen hyvään vetopaikkaan ollen kuitenkin paitsiossa (83 min).

Terävästi hyökännyt Niskanen pääsi vielä kertaalleen hyvään vetopaikkaan, Lehtovaara onnistui venymään nyt jalkatorjuntaan (87 min). Lisäaikaa tuli peräti kuusi minuuttia ja peli loppui Pennasen terävään alanurkkavetoon, johon Lehtovaara venyi upeaan yhden käden torjuntaan. Pilli soi ja Inter pääsi juhlimaan erittäin arvokasta vierasvoittoaan.

RoPS-KuPS perjantaina 14.10. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä ja FC Inter-PS Kemi perjantaina 14.10. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.