4-3-3
vko.22 // 6.6.2015

​Ilvekselle maukas voitto Interistä (Ilves-Inter 1-0)

Tomi Petrescun maali riitti Ilvekselle voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves nousi kertaheitolla kaksi pykälää sarjataulukossa kukistettuaan lauantain ainoassa Veikkausliigaottelussa kotonaan FC Interin niukasti 1-0 (1-0).

Ottelun ratkaisu nähtiin jo seitsemännellä minuutilla, kun Ilveksen Tomi Petrescu viimeisteli ottelun ainoaksi jääneen osuman.

Ilves aloitti ottelun väkevästi ja siirtyi 1-0-johtoon heti 7. minuutilla. Vahvassa kesävireessä oleva Emenike sai pallon oikealla laidalla ja syötti kertakaikkisen täydellisen keskityksen maalille, missä vapaana ollut ja vieläkin tiukemmassa kesäiskussa viilettävä Petrescu sijoitti taitavasti ulkosyrjällään pallon ohi Inter-molari Magnus Bahnen.

Turkulaisvieraiden ensimmäinen maalipaikka avautui 18. minuutilla joukkueen tehomies Guy Gnabouyoulle, jonka tulinen kuti 30 metristä viuhui hieman yli. Molemmissa päissä nähtiin muutenkin jatkuvasti potentiaalisia maalipaikkoja, mutta molempien puolustajat esittivät upeita liukutaklauksia.

Puolen tunnin hujakoilla Gnabouyoulla oli jälleen hyvä paikka, kun vieraiden ykköstähti, MO (Mika Ojala) keskitti oikealta laidaltaan avopaikkaan, mutta Gnabouyoun pusku meni Ilveksen onneksi yli. Pari minuuttia myöhemmin Ilves meinasi lisätä johtooan, kun Inter-kapteeni Henri Lehtonen oli laittaa pallon omiin, mutta lopulta tilanteesta tuli kulmapotku.

Tauolle asteltiin Ilveksen kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi tunnustelleen ja rauhallisesti. Pian alkoi kuitenkin tapahtua ja tästä jälkimmäisestä 45-minuuttisesta muodostuikin harvinaisen viihdyttävä jalkapallonäytelmä.

Ilves sai luotua hyvän maalipaikan 51. minuutilla. Libanonilaisvahvistus Mohamad Kdouh syötti nerokkaasti maalille nousseelle kapteen Antti Hynyselle, jonka laukaus vaikeasta paikasta meni oikealta ohi. Pian tuon jälkeen Interillä oli puolestaan pari puolittaista maalipaikkaa, mutta erinomainen ja poskettoman suurella itseluottamuksella varustettu Ilves-maalivahti Mika Hilander liimasi Kaan Kairisen sekä Eric Matoukoun laukaukset.

Ilves-hyökkääjä Kdouhilla oli unelmatontti naulata koko matsi 58. minuutilla. Petrescu syötti oikealta laidalta Kdouhin täysin avopaikkaan, mutta vierasmolari Bahne esitti illan näyttävimmän reaktiotorjunnan ja lopputulemana oli harmittavasti vain kulmapotku. Ja tuon kulmurin jälkitilanteesta Inter pääsi ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Hilander komeaan torjuntaan.

Interin Vincent Onovo oli avopaikassa 67. minuutilla, mutta ei maistunut. Viisi minuuttia myöhemmin Ilveksen Mika Lahtinen sai pallon lahjaksi Bahnen haparoinnin seurauksena, mutta herkkupaikasta lähtenyt sijoitus lipui ohi tyhjän maalin.

Inter sai luotua lopussa Ojalan johdolla pari vaarallista sommitelmaa, mutta Ilves-puolustus kesti hienon ottelun pelaanneen toppari Samu Niemisen johdolla. Lopputulos Tammelassa siis 1-0 ja Ilvekselle toinen peräkkäinen kotivoitto.