Yleisöä 2031

4-3-3
vko.28 // 19.7.2015

​KuPS ja Inter taas pistejakoon (KuPS-FC Inter 1-1)

KuPS ja FC Inter päätyivät kauden edellisen kohtaamisen tavoin sunnuntaina Kuopiossa pistejakoon maalein 1-1.

Inter meni johtoon heti tauon jälkeen Solomon Duahin osumalla, mutta KuPS nousi tasoihin Miikka Ilon maalilla, kun ottelua oli pelattu reilu tunti.

Jo ensi jaksolla nähtiin hyvännäköisiä hyökkäyssommitelmia ja vaarallisia tilanteenpuolikkaita. 10 peliminuutin kohdalla KuPS:n Miikka Ilo keskitti sivuvaparin, joka meni koko pelaajaryhmän lävitse. Erinomaisen ottelun pelannut Ilmari Niskanen keskitti laidasta maalin edustalle kohti Iloa, pallo tuli aavistuksen liian korkeana eikä Ilo yltänyt puskemaan mainiota keskityspalloa (16 min).

Inter sai ensimmäisen vaaratilanteensa hyvästä vapaapotkutilanteestaan (18 min). Kaksi minuuttia myöhemmin pallo pelattiin KuPS:n maaliverkkoon saakka, osuma hylättiin paitsiona (20 min). Hyökkääjä Guy Gnabouyou vetäisi vasurillaan hiukan KuPS-maalin ohitse (22 min).

Interin hyökkääjä Solomon Duah veti hyvästä paikasta ohi (27 min) ja heti seuraavassa tilanteessa Ilmari Niskanen pääsi etenemään mainioon vetopaikkaan, veto jäi hieman pehmeäksi ja maalivahti Magnus Bahne torjui vedon (28 min). Ilo keskitti ensi jakson lopussa kierteisen vapaapotkun kohti takatolppaa, jonne toppari Stephen McCarthy ol noussut puskupaikkaan. Osumia ei nähty ja hyvätasoinen ensi jakso päättyi maalittomana.

Inter pääsi helponlaisesti johtoon heti toisen jakson alussa: KuPS-puolustus meni puskupallotilanteeseen liian pehmeästi ja Interin Henri Lehtonen pääsi kääntämään pallon ovelasti maalin edustalle, jossa Duah pääsi puskemaan lähietäisyydeltä pallon kuopiolaisverkkoon: 0-1 (47 min).

KuPS sai hyvän tasoituspaikan 54 minuutin kohdalla, kun hyökkääjä Irakli Sirbiladze pudotti pallon taaksepäin ja puolustaja Tuomas Rannankari pääsi tykittämään täydellä voimalla vastapalloon: Banhe otti tämänkin vedon kiinni. Kaan Kairinen pääsi laukomaan Interin vapaapotkua 59 peliminuutin kohdalla: KuPS-vahti Tomi Maanoja torjui vedon kulmapotkuksi upealla yhden käden heittäytymisvenytyksellään.

Sitkeästi taistellut KuPS sai tasoitusmaalinsa tunnin kohdalla kulmapotkutilanteesta: Urho Nissilä keskitti pallon kohti Inter-maalia, pallo torjuttiin pois väljemmille vesille. Miikka Ilo pääsi tykittämään noin 20 metristä ja tarkka maanuoliainen upposi takanurkkaan: 1-1.

Toinen jakso eteni kiihkeissä merkeissä kummankin halutessa voittaa. KuPS sai voittosaumansa 84. minuutilla, kun hyökkääjä Saku Savolainen vapautti Niskasen läpiajoon. Niskasen nosto täydestä vauhdista ylitti jo Bahnenkin mutta meni hiukan maalin ohitse. Inter sai oman voittosaumansa lisäajan loppusekunneilla, kun puolustaja Petros Kanakoudis asettui ampumaan vaarallista vapaapotkua 16-rajan reunasta. Puolustajan veto meni KuPS-maalin ylitse ja ottelu myös päättyi tähän viimeiseen tilanteeseen.