AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 10.7.2024

Marko Rajamäki näkee mestaruuden olevan kolmen kauppa - "HJK:lla vaikea vaihe"

Marko Rajamäki näkee mestaruuden olevan kolmen kauppa - "HJK:lla vaikea vaihe"

Ilves kaatoi HJK:n viime kierroksen studio-ottelussa. (Kuva: Jimi Soinila)

Veikkausliigan kärkikamppailu tiivistyi viime kierroksella ja nyt koko kärkinelikko mahtuu neljän pisteen sisään. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki näkee mestaruuskamppailussa kolme kovaa kandidaattia.

Viime kierroksen studio-otteluna nähtiin Ilveksen ja HJK:n välinen ottelu, jossa kotijoukkue nappasi täyden Tammelan siivittämänä selvän 3-0-voiton. Rajamäki piti Ilveksen esitystä erittäin vakuuttavana.

- Ilves on Veikkausliigan paras pallollinen joukkue ja sitä tukevat sekä tilastot että mitä näemme kentällä. Nyt Ilves pystyi pelaamaan ehjän 90-minuuttisen. Viimeksi HJK:ta vastaan he pelasivat hyvän 45-minuuttisen ja se riitti tuolloin tasapeliin.

- Ilveksen ohella toinen hyvä pallollinen joukkue tällä kaudella on ollut KuPS, mutta heillä on ollut vähän ailahtelevaa. Näen, että Ilves ja KuPS ovat tällä hetkellä HJK:n kovimmat haastajat mestaruustaistelussa, Rajamäki pesee viime kierroksen studio-ottelun jälkipyykkiä.

HJK aloitti Mestarien liigan karsinnat tiistaina kohtaamalla liettualaisen Panevezysin. HJK:n tappiot saivat jatkoa, kun tuloksena oli 0-3-vierastappio.

- HJK:lla on vaikea vaihe tällä hetkellä. Uusia pelaajia on tullut ovista ja ikkunoista ja voi olla, että se vaikuttaa siihen mitä kentällä nähtiin Ilvestä vastaan. HJK ei harmillisesti saanut hyvää tulosta Liettuasta, mutta täytyy muistaa, että kyseessä on vasta puoliaika. Toivottavasti he pystyvät Töölössä kääntämään pelin, mutta heillä on toki iso vuori kiivettävänään,

Samaan aikaan FC Haka vankisti asemiaan kuuden joukossa voittamalla vieraskentällä IFK Mariehamnin 3-0. Samalla kuuden kärki on nyt neljän pisteen sisällä toisistaan. Käytännössä nousuvireinen FC Inter omaa tällä hetkellä realistiset mahdollisuudet nousta mukaan Mestaruussarjaan, ja sillä on kuusi pistettä matkaa Hakaan.

- Top6 on tällä hetkellä todella lähellä toisiaan. Yhdessä kierroksen mielenkiintoisimmassa ottelussa, Haka otti ison tuloksen Maarianhaminassa.

- FC Inter on tehnyt vahvaa tulosta ja pelannut hyvin. Se voitti FC Lahden selvästi ja ansaitusti. Heidän neljä seuraavaa otteluaan ovat ala6:n joukkueita vastaan ja nyt Interillä on momentum. Se voi nousta tosissaan kamppailemaan siitä Mestaruussarjan paikasta.

- Kysymys kuuluu enää sitten, että mikä joukkue putoaa pois? VPS:n tilanne ei näytä tällä hetkellä hyvälle. Interillä on nyt mahdollisuus takoa pisteitä ja nähdä sitten riittääkö se kuuden joukkoon. Mikä tahansa joukkue jää Mestaruussarjan ulkopuolelle, niin se on tässä vaiheessa katastrofi, vaikka tietenkin eurokarsintojen kautta on mahdollisuus päästä vielä eurokentille, Rajamäki muistuttaa.

Veikkausliiga jatkuu taas tulevana viikonloppuna, kun sunnuntain ja maanantain aikana pelataan yhteensä neljä ottelua. Ruudun studio-otteluna nähdään maanantaina pelattava FC Hakan ja Ilveksen välinen Pirkanmaan derby. Ottelu starttaa kello 19.00 ja studio pyörähtää käyntiin kello 18.15. Rajamäki nähdään myös maanantaina asiantuntijan roolissa ja rinnallaan hänellä ovat Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä isäntä Tero Karhu.

Ilveksen Oiva Jukkola puolestaan käy läpi Ilveksen alkukautta ja luo katseita myös tulevaan derbyyn uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastista. Sen pariin pääset täältä.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia