AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 10.7.2024

Maarianhaminaan matkanneet Haka-fanit yllättivät Moraisin – ”Se oli meille todella erityistä”

Maarianhaminaan matkanneet Haka-fanit yllättivät Moraisin – ”Se oli meille todella erityistä”

Guilherme Morais kiitteli Maarianhaminaan matkanneita kannattajia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka taistelee tiukasti Veikkausliigan kärkisijoista ollen kuudentena neljä pistettä sarjan kärkikolmikosta. Viimeksi Hakan pistepussi sai täytettä, kun se haki IFK Mariehamnin vieraana 3-0-voiton.

Haka palasi parin voitottoman ottelun jälkeen takaisin voittojen tielle ja tukevoitti asemiaan taistelussa paikasta Mestaruussarjassa. FC Hakan kapteeni Guilherme Morais jakaa voitosta kiitosta myös paikalle saapuneiden Haka-fanien suuntaan.

- Täytyy antaa erityiskiitos Maarianhaminaan matkanneille faneillemme. Pitkän matkustamisen jälkeen tulimme peliin ja siellä oli sata Hakan kannattajaa huutamassa. Se oli meille todella erityistä, että niin monet kannattajat tekivät niin pitkän matkan. Emme voineet uskoa sitä, Morais kiittelee Hakan sivuilla.

Morais oli Hakan avausmaalin jälkeen mukana pienessä kahakassa, kun oman maalin epäonnisesti puskenut ex-Haka Eero-Matti Auvinen otti Moraisin sanat väärin.

- Pelissä oli todella kova tuuli ja olin IFK-pelaajan takana siinä tilanteessa ja näin, etten pysty laukomaan palloon, kun tuuli otti siihen ja muutti sen suuntaa. Yritin lohduttaa vastustajaa manaamalla huonoa tuulta, sillä se puhalsi todella kovaa. Hän otti sen kuitenkin sarkastisena kettuiluna ja hermostui siitä. Tarkoituksenani ei ollut mollata, vaan harmittelin vain hänen kannaltaan epäonnista tuulenpuuskaa, Morais selventää tilannetta.

Haka on raivannut tiensä myös Suomen Cupin välierään ja himoittu cup-voitto ja europaikka siintävät enää kahden voiton päässä. Morais tietää cupilla olevan Hakan kannattajille erityinen paikka.

- Tein kotiläksyni ennen tänne tuloa ja tiesin, että Haka on voittanut 12 cup-mestaruutta ja edellinen cup-voitto tuli vuonna 2004. Cupin voitto on meille iso tavoite. Haluamme ehdottomasti voittaa sen tänä vuonna.

FC Haka on seuraavan kerran tositoimissa Veikkausliigassa maanantaina 15.7., kun se isännöi Ilvestä Pirkanmaan derbyssä. Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu. Ottelu alkaa kello 19.00 ja studio pyörähtää käyntiin 18.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia