AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 19.6.2024

Yöttömän yön kierros täynnä helmiä – ”Jokainen peli on tosi mielenkiintoinen”

Yöttömän yön kierros täynnä helmiä – ”Jokainen peli on tosi mielenkiintoinen”

HJK isännöi Ruudunstudio-ottelua. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Keskiviikkona pelataan yöttömän yön kierros, kun kaikki ottelut alkavat kello 21.00. Ruudun asiantuntija David Ramadingaye odottaa otteluita vesi kielellä.

Ramadingaye pelasi pitkän ja kunnioitettavan uran, mutta kello 21.00 alkavaa ottelua hän ei uraltaan muista.

- En ainakaan Veikkausliigassa pelannut tuohon aikaan alkavaa peliä. Ehkä jossain niissä harvoista europeleistäni saattoi alkaa noin myöhään, Ramadingaye muistelee.

Normaalia myöhäisempi alkamisaika vaikuttaa omalta osaltaan myös pelaajien valmistautumiseen otteluun.

- Siinä rikkoontuu se rytmi mihin pelaaja on tottunut. Usein pelaajilla on ne tietyt rutiinit mihin he ovat tottuneet ruokailun, päiväunien ja muiden suhteen. Nyt rutiinit täytyy miettiä uusiksi. Nukkuuko pidemmät päiväunet tai meneekö myöhempään nukkumaan, että nukkuu pidempään, miten ajoittaa ruokailut, ulkoilut ja niin edelleen. Siinä on monta asiaa, jotka pitää ottaa huomioon. Tärkeintä ovat lepo sekä ruokailu ja, ettei tule peliin väsyneenä.

Ruudun studion pääpelinä on HJK:n ja KuPS:n kärkikamppailu, mutta keskiviikkona pelataan täysi kierros ja kaikki ottelut alkavat samaan aikaan. Daven rantabaaria lähetyksessä isännöivä Ramadingaye muistuttaa, että myös muissa otteluissa riittää seurattavaa, sillä ohjelmassa on täynnä merkityksellisiä ja tärkeitä pelejä.

- Jokainen peli on tosi mielenkiintoinen. Ilves ja SJK ovat pelanneet koko kauden hyvää ja viihdyttävää hyökkäyspelissä. SJK voitti heidät juuri cupissa, joten Ilves tulee varmasti kovat piipussa ja heillä on kana kynittävänä.

- IFK Mariehamn on kerännyt tällä kaudella hyvin pisteitä ja heillä on joukkueessa paljon kokeneita liigapelaajia. EIF:ssä puolestaan liigakokemusta ei ole niin paljon, mutta he ovat muuten pelanneet hyvin. He ovat pystyneet haastamaan ja heillä on oma identiteetti pelata. Uskon, että he tulevat saamaan muutaman voiton lisääkin tällä kaudella.

- AC Oulu heitti koko valmennuksen pois ja nyt siellä on uudet valmentajat toistaiseksi. He ovat omien tavoitteiden vastaisesti sarjataulukon väärässä päässä ja heidän puolustuspelin heikkoudet ovat olleet alkukaudesta aika selkeitä. VPS on taas pelannut jo muutaman vuoden samalla sapluunalla ja kaikki menee siellä tällä hetkellä kuin unelma.

- Lahti kairaa häntäpäässä ja saa vastaansa Gnistanin. Gnistan on pelannut ajoittain ihan hyvin, vaikka voittoja ei ole hirveästi tullut.

- Jos Inter ei voita Hakaa, niin siinä alkaa Mestaruussarja karata liian kauas. Jos Haka voittaa, niin heidän välinen eronsa on jo 12 pistettä. Haastajasarjaan jääminen olisi heille katastrofi ennakko-odotuksiin nähden, Ramadingaye käy läpi kierroksen lähtöasetelmia.

Kierroksen pääottelussa katseet käännetään HJK:n ja sarjakärki KuPS:n väliseen otteluun. Joukkueiden välistä eroa peliin lähdettäessä on kolme pistettä KuPS:n eduksi ja lisäksi kuopiolaisilla on peli vähemmän pelattuna.

- HJK on saanut nyt hyviä tuloksia ja se näkyy, että heidän itseluottamuksensa on muuttunut ja saaneet paremmin sitä omaa potentiaaliaan irti. Vielä se ei kuitenkaan mielestäni ole sellainen vanha HJK, jota jokainen joukkue pelkää. KuPS pelaa loistavaa jalkapalloa ja toivon, että pelin jälkeen ihmiset ajattelevat nähneensä loistavan jalkapallo-ottelun ja sen antaneen vastinetta rahoille.

Erikoiskierroksen johdosta Ruudun studiossa nähdään Ramadingayen lisäksi asiantuntijoina myös Mika Hilander ja Marko Rajamäki. Keskustelua johtaa studioisäntä Tero Karhu. Ruudun juhannusstudio starttaa kello 20.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia