AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 19.6.2024

Rajamäki nostaa HJK:n studio-ottelun suosikiksi

Rajamäki nostaa HJK:n studio-ottelun suosikiksi

Juhliiko HJK keskiviikkona? (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigassa pelataan keskiviikkoiltana jännittävä yöttömän yön kierros, jolloin kaikki ottelut alkavat kello 21.00. Kierroksen pääotteluna nähdään HJK:n ja KuPS:n välinen kohtaaminen, mutta studiossa seurataan tiiviisti myös muita kohtaamisia.

Ruudun pääpelinä nähdään HJK:n ja KuPS:n välinen huippukamppailu. Joukkueet iskivät yhteen jo kauden avauksessa Kuopiossa ja tuolloin KuPS oli selvästi niskan päällä. Paljon on kuitenkin tapahtunut sen jälkeen ja Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen mukaan vaaka on tällä kertaa kallellaan helsinkiläisiin päin.

- Minulla on sympatiat Kuopiossa, sillä valmensin siellä muutaman vuoden ja he pelaavat hyvää jalkapalloa omilla pojilla. En kuitenkaan lähtisi veikkaamaan Klubia vastaan, sillä he pelaavat kotikentällään. "Toke" on huomannut, että tällä kertaa on vähän työläämpi kääntää kurssi. Nyt he ovat kahteen edellispeliin tehneet kahdeksan maalia ja saaneet rytmiä takaisin. Jos kertoimia pitäisi arvata, niin pidän HJK:ta tässä pelissä ennakkosuosikkina, Rajamäki arvioi.

Kuten Rajamäki nosti esille, niin HJK:lla on allaan kaksi komeaa voittoa maalierolla 8-1 ja viikonloppuna se kävi hakemassaa Suomen Cupista jatkopaikan 5-0-voitolla TuPS:sta. KuPS puolestaan koki edellisessä liigapelissään kauden avaustappionsa taipuessaan FC Hakalle kotonaan 0-1, mutta palasi voittojen tielle viikonloppuna Suomen Cupissa kaatamalla IFK Mariehamnin saarella 3-1.

- KuPS pääsi kuittaamaan edellispelin viikonloppuna IFK Mariehamnia vastaan Suomen Cupissa. Haka-tappio on jo unohdettu. Ainoa kysymysmerkki on fyysinen puoli, sillä he tekivät pitkän matkan Maarianhaminaan ja pelasivat kunnon cup-pelin. HJK:lla oli tietyllä tapaa huiliviikonloppu, kun he pelasivat aladivarijoukkuetta vastaan cupissa, joten he pääsevät peliin levänneenä.

Maanantaina julkaistiin, että KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara liittyy Markku Kanervan johtamaan Huuhkajien valmennusryhmään. Rajamäki ei usko, että Honkavaaran nimityksellä olisi KuPS:lle negatiivista seurauksia.

- Ei se vaikuta mitenkään, sillä "Honsu" kertoi jo kauden alla Urheilulehdessä, että hän jättää KuPS:n tämän kauden jälkeen ja pitää taukoa valmentamisesta Veikkausliigassa. Sen ajan mitä "Honsu" on maajoukkueen mukana, niin "Siku" [apuvalmentaja Sixten Boström] kyllä hoitaa.

Keskiviikon kierros kantaa yöttömän yön teemaa, sillä kierros pelataan juuri juhannuksen alla ja kaikki ottelut alkavat kello 21.00. Rajamäen mukaan yöttömän yön kierros on ideatasolla kokeilemisen arvoinen.

- Pitää kokeilla uusia ja rohkeita ideoita ja on kiva, että nyt kokeillaan tällaista. Pelipaikkakunnilla on kierroksen kunniaksi tarjolla peleissä jotain ekstraa ja toivottavasti yleisö löytää lehtereille sankoin joukoin. Tietenkin ajankohta on hieman haastava, mutta Veikkausliiga on ollut tällä kaudella todella pirteä, positiivinen ja yleisöystävällinen. Etukäteen ajateltuna tämä on hyvä idea ja sitten nähdään miten se menee.

Yöttömän yön kierroksen kunniaksi studiossa on myös normaalia vahvempi miehitys, kun Rajamäen lisäksi mukana ovat David Ramadingaye sekä Mika Hilander. Saunamajurina pökköä pistää pesään Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia