AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 27.5.2024

SJK tyrmäsi FC Lahden jo avausjaksolla (FC Lahti-SJK 0-4)

SJK tyrmäsi FC Lahden jo avausjaksolla (FC Lahti-SJK 0-4)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti koki kotikentällään maanantaina täystyrmäyksen. Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho takoi taululle tylyt 4–0-lukemat.

Kotijoukkue FC Lahti sai helteisellä Hiihtiksellä katastrofaalisen alun. Kahdeksannella minuutilla vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho sai vapaapotkun ja Pyry Hannola siirsi pallon viereen Valentín Gascille. Seinäjokinen keskitti ja Fallou Ndiaye pääsi puskemaan pallon maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Hannola vapautti syötöllään Kasper Paanasen, joka sijoitti tarkasti vierailijoiden johdoksi jo 2–0-lukemat.

Jakson puolivälissä Hannola oli jälleen pahanteossa. Hän pelasi kauniisti Babacar Fatin kanssa pari seinäpeliä ja rikkoi Lahden puolustuksen. Fati oli nokikkain Joshua Oluwayemin kanssa. Fati upotti pallon tarkasti alakulmaan ja SJK johti kolmella maalilla. Vierailija iski vielä kertaalleen ensimmäisellä jaksolla. SJK purki Lahden kulmapotkun ja Salim Yussif karkasi läpiajoon. Tauolle lähdettiin vierailijan 4–0-johdossa.

Myös toisen jakson alku toi lahtelaisille kylmää vettä niskaan. Dario Naamo ampui ja pallo otti lahtelaispuolustuksen käteen rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Rasmus Karjalainen asettui ampumaan rankkaria. Oluwayemi kuitenkin aavisti oikein ja sai kätensä väliin. Sadatta pääsarjaotteluaan pelannut Riku Selander siivosi loput ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Lahti sai torjunnasta pientä energiaa otteisiinsa, mutta ottelu oli jo ohi ensimmäisen jakson jälkeen. Lahtelaisten paikat jäivät vaisuiksi. Lähimmäs pääsi Matias Vainionpää, jonka pusku suuntautui hieman yli maalin. Kun lisäosumia ei nähty, matkasivat pisteet Seinäjoelle lukemin 4–0.

Lisää uutisia