AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 21.5.2024

"Gnistan näkee tämän mahdollisuutena" - Gnistan haistaa HJK:n veren

"Gnistan näkee tämän mahdollisuutena" - Gnistan haistaa HJK:n veren

Gnistanin seurayhteisö teki David Ramadingayeen vaikutuksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigaa pelataan jo viikolla, kun keskiviikkona on ohjelmassa kolme mielenkiintoista koitosta. Ruudun studiossa katseet kohdistetaan erityisesti Helsingin paikallisotteluun HJK-Gnistan.

Ruudun asiantuntijana toimiva David Ramadingaye vieraili Gnistanin alkukauden ottelutapahtumassa ja aisti seuran henkeä sekä tunnelmaa Oulunkylässä.

- Gnistan on tosi positiivinen piristysruiske Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapallolle. Tosi sympaattinen seura. Paljon vapaaehtoisia, paljon junioreita, katsomossa hyvä meininki ja katsomot täynnä. Tosi positiivinen piristysruiske, Ramadingaye kuvailee vaikutelmaansa liiganousijasta.

Studiossa tartutaan myös alkuviikon suurimpaan puheenaiheeseen, kun HJK vapautti Ferran Sibilan ja urheilujohtaja Vesa Mäen tehtävistään ja uudeksi päävalmentajaksi palasi Toni Korkeakunnas.

- En ollut potkuista yllättynyt. Sanotaan niin, että ne olivat ajan kysymys. Näin ulkopuolisen silmin merkit olivat ilmassa ja alkukausi näytti, ettei ollut oikea rekrytointi. Aika lailla farssi ollut koko HJK:n alkukausi. Hieno tietenkin saada Toke takaisin Veikkausliigaan, Ramadingaye käy HJK:n tilannetta läpi.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa on saanut ihmiset liikkeelle, sillä tiistain puolipäivään mennessä lippuja oli myyty jo noin 7500 kappaletta. Kyseessä on jo kolmas 7000 katsojan rajan rikkoutuminen Veikkausliigassa viikon sisään.

Ramadingaye ennakoi yleisön saavan rahoilleen vastinetta.

- Tokella on ollut aika lyhyt aika tehdä muutoksia, mutta uskoisin HJK:n olevan ainakin aktiivisempi kuin aikaisemmin. Gnistan näkee tämän mahdollisuutena haavoittaa HJK:ta ja vaikkapa voittaa. Siellä on entinen Tähtirinta päävalmentajana ja varmaan saa ladattua joukkueensa kovaan iskuun. Gnistan on niin ärsyttävä vastustaja, että se on vaikea joukkue mille joukkueelle tahansa, Ramadingaye analysoi.

HJK - VPS Bolt Arenalla keskiviikkona 22.5. kello 18.00. Ruudun studio-osuus alkaa kello 17.15. Ramadingayen rinnalla nähdään Antti Niemi ja Tero Karhu johtaa puhetta.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia