AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 21.5.2024

Ennakko: HJK-Gnistan

Ennakko: HJK-Gnistan

Kuva: Mira Lönnqvist

Kauden ensimmäinen Helsingin paikallispeli pelataan keskiviikkona HJK:n isännöidessä Gnistania. Ottelu alkaa kello 18.00.

Joukkueet kohtasivat helmikuun alussa Talissa Liigacupissa. HJK kirjautti silloin 2–1-voiton Anthony Olusanyan ja Topi Keskisen vasurimaaleilla.

HJK kärsi perjantaina kauden ensimmäisen kotitappionsa lisäksi ikävän loukkaantumisen. Brooklyn Lyons-Foster on jalkavamman vuoksi sivussa peleistä arviolta pari kuukautta. Sen sijaan Santeri Hostikka, Atom ja Aapo Halme ovat palanneet joukkueharjoituksiin.

Ottelu on samalla ensimmäinen päävalmentajaksi palaavan Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa tällä kaudella. HJK vapautti maanantaina tehtävistä valmentaja Ferran Sibilan ja urheilujohtaja Vesa Mäen.

- Toivotaan, että saadaan kurssi käännettyä. Emme ole saaneet niin hyviä tuloksia kuin olisimme halunneet. Toivottavasti loppukaudesta alamme ottaa voittoja ja olemme se dominoiva osapuoli kentällä, Hostikka toteaa HJK:n sivujen haastattelussa.

Gnistan pelasi edellisen ottelunsa sunnuntaina, mutta lyhyt valmistautumisaika on pyritty käyttämään hyväksi mahdollisimman tehokkaasti.

- Ollaan levätty ja tiistaina treenataan ja valmistaudutaan, kuvailee päävalmentaja Jussi Leppälahti valmistautumista Gnistanin verkkosivuilla.

Valmistautumista on helpottanut paikallispelin luoma lataus. Ennakkosuosikki HJK:n haastaminen tuo jokaiselle pelaajalle extraboostia.

- Paikallispeli on paikallispeli, eli latausta on. Toisaalta tästä on kolme pistettä jaossa kuten muissakin peleissä, Leppälahti miettii.

Keskiviikon ottelussa Gnistan on selkeä altavastaaja. Leppälahden näkemys HJK:sta on selkeä alkukauden takeltelusta huolimatta.

- HJK on hallitseva Suomen mestari ja suosikki voittamaan tänäkin kautena mestaruuden, Leppälahti painottaa.

Gnistan saa keskiviikkona takaisin kokoonpanoon Jonas Enkerudin sekä pelikieltonsa sovittaneen Juhani Ojalan. Roman Eremenkon pelikunto selviää vasta lähempänä ottelua. Elias Äijälä pelasi sunnuntaina täydet peliminuutit Ykkösessä PKKU:n paidassa, mutta hänen pelaamisensa keskiviikon ottelussa on vielä arvoitus.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Manninen Joona


HJK - Gnistan Bolt Arenalla keskiviikkona 22.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, Gnistanin verkkosivut
Lisää uutisia